Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08102 Бау-бақша шаруашылығы в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты жеміс-көкөніс өнімдерін өндіру саласындағы жоғары білікті мамандарды дайындау болып табылады. Білім беру бағдарламасының мақсаттары: - жеміс-көкөніс өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби біліктілік пен толыққанды кәсіби білім алу. - адамның адамға, қоғамға, қоршаған ортаға, ойлау мәдениетіне және өз жұмысын ғылыми негізде ұйымдастыруға қабілеттілігін реттейтін гуманитарлық мәдениетті, этикалық және құқықтық нормаларды меңгеру, жаңа білім алуға; - жеке білім беру бағдарламасының студенттері таңдау;
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B077 Өсімдік шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B081 Агрономия
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Математика I
Физика I
Математика II
-
2 Оқу жылы
Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
Жылу техникасының негіздері
Электротехниканың теориялық негіздері
Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Антикоррупциялық мәдениет негіздері
Кәсіпкерлік
Физика II
Инженерлік және компьютерлік графика
Химия
Физикалық және коллоидтық химия
Стандарттау және техникалық өлшеу
Тағамдық химияның негіздері
Кәсіби-бағытталған шет тілі
-
3 Оқу жылы
Шикізатты өңдеу негіздері
Өндіріс технологиясының негізі
Химиялық және биологиялық қауіпсіздіктің негізі
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Арнайы өңдеу өндірісінің технологиясы
Қайта өңдеу технологиясы
Тағамдық химия
Тамақ өнімдердің өңдеудің биохимиялық негіздері
Өсімдік шаруашылығы
Топырақтың құнарлылығы
Ауыл шаруашылық дақылдарының зиянкестері мен аурулары
Жалпы химиялық биотехнология
Жеміс шаруашылығы
Азық-түлік қауіпсіздігі
Егіншілік
Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
Жемістер мен көкөністер сапасын сараптау
Азық-түлік өндірісің жалпы техналогиясы
Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
Ауыл шаруашылығында машинаны пайдалану
Топырақ картографиясы
Өңдеу өнеркәсібінің жалпы технологиясы
Көкөніс шаруашылығы
Көмірсутек шикізатын өңдеу технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау және мониторинг
Суғару мелиорациясы
Дала эксперименттерін ұйымдастыру және картографиялар
Био және химиялық технологиядағы үрдістер мен аппараттар
-
4 Оқу жылы
Жүзім шаруашылығы
Нан пісіру технологиясы
Органикалық тынайтқыштар мен топырақтың құнарлылығын көбейту
Тынайтқыштардың агрохимиясы
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Сала бойынша бизнес-жоспарлау
Жарма, крахмал-патока және құрамажем өндірісі технологиясы
Фрезерлік технологиясы
Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
Агрометрология
Агроэкология
Сыра қайнату технологиясы
Жылыжай көкөніс өнімдері
Өнеркәсіптік қауіпсіздік
Жобаны басқару
Оқыту нәтижелері
- ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімді көрсету.
- Қазіргі заманғы технологияларды меңгеру, кәсіптік қызметте ақпараттық технологияларды қолдану.
- тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін коммуникацияларға қабілетті болу.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында биотехнологиялық үдерісті қолдану.
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- қоршаған орта факторларының ең жоғары өнімділігіне қол жеткізу мақсатында микроорганизмдердің, өсімдіктердің, жануарлардың генотипіне әсерін зерттеу әдістері бойынша білімдерін көрсету.
- Биотехнологиялық әдістерді пайдалана отырып, табиғи ресурстарды ұтымды пайдалану және қоршаған ортаны қорғау жөніндегі шараларды жүзеге асыру.
- биология, өсімдік шаруашылығы, а/ш дақылдарының тұқымтану теориялық негіздері мен практикалық қызметі бойынша теориялық және практикалық дағдыларды көрсету, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін тәжірибелік дағдыларын көрсету.
- Тыңайтқыштардың тиімділігі мен ықтимал топырақ құнарлылығын, тыңайтқыштардың биологиялық сипаттамаларын, тыңайтқыштардың қасиеттерін және тыңайтқыштардың тиімділігін анықтайтын басқа да факторларды ескере отырып, жеке шаруашылықтарда тыңайтқыштарды қолданудың озық технологияларын сынақтан өткізу және енгізу.
- өсімдік ағзасында өтетін физиологиялық процестердің мәнін, өнім сапасының өсуі мен даму және қалыптасу заңдылықтарын, өсімдіктердің өнімділігін реттеу әдістерін бойынша білімін көрсету.
- кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларды, инвестициялық жобаларды құру және талдау, сонымен қатар инвестициялық жобалауда, бизнес-жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.
Ұқсас БББ
6B08102 Өсімдіктерді қорғау және карантин
Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты
6B08102 Green fields технологиялары
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B08102 Топырақтану және агрохимия
Шоқан Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B08102 Селекция және тұқым шаруашылығы
Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті
6B08102 Топырақтану және агрохимия
Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
6B08102 Өсімдіктерді қорғау және карантин
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B08102 Өсімдіктерді қорғау және карантин
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
6B08102 Агрономия - Ауыл шаруашылығы ғылымдары мен технологиялары
Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті