Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі мен қонақұй бизнесі в Торайгыров университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Кәсіби қызмет саласындағы білімдері, қазіргі заманғы инновациялық технологиялар мен қонақжайлылық пен мейрамхана индустриясын жақсартуға бағытталған кәсіпкерлік дағдылары бар, жоғары кәсіби білікті кадрларды даярлау, олардың кәсіби қызметін жүзеге асыруда нақты өндірістік міндеттерді немесе мәселелерді шешуге қабілетті болу.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Халықаралық қонақ үй бизнесі индустриясы
    Несиелер: 5

    Пәнді зерттеу пәні - халықаралық қызмет көрсету саласындағы қонақ үй индустриясының рөлі мен орны, қонақ үй индустриясының даму перспективалары, қонақ үй желілері, қонақ үй кәсіпорындарының құрылымы мен негізгі қызметтері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы мен зерттеулерінің негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - студенттердің әлемдік және отандық туризм және қонақжайлық индустриясы жайлы кәсіби білімдерін қалыптастыру. сондай-ақ болашақ мамандарды әлеуметтік-мәдени сервис және туризм саласындағы дербес ғылыми зерттеулерге даярлау. Эмпирикалық және теориялық зерттеудің нақты әдістерін зерттеу, ғылыми зерттеу процедурасын, оның әр кезеңінің дәйектілігі мен ерекшелігін игеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Әлем халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті
    Несиелер: 6

    «Әлем халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті» пәнін меңгерудің мақсаты - теориялық және практикалық білім негізінде студенттерге кәсіби тапсырмаларды орындау кезінде ғылыми негізделген шешімдер қабылдау қабілетін қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 4

    Студенттердің нарықта жұмыс істейтін, қонақ үй кәсіпорнының ұйымдастырушылық құрылымы, қонақ үй кәсіпорындарының түрлері мен түрлері туралы түсініктерін қалыптастыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты: мейрамхана бизнесін дамыту саласындағы білім негізін, жетекші халықаралық мейрамхана корпорацияларының мейрамхана қызметтерін ұсыну ережелерін, халықаралық мейрамхана бизнесіндегі басқару жүйелерін, қонақүйлер мен мейрамханаларды басқарудың ақпараттық технологияларын ұсыну

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Сервис кәсіпорындарының инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету кәсіпорындарының инфрақұрылымы" пәнін игерудің мақсаты қонақ үйлердегі бизнес-процестерді дамытудың теориялық ережелері мен қолданбалы мәселелерін және туристерді орналастырудың басқа құралдарын ұсыну болып табылады. Пән қонақ үйлерде өндірісті, еңбекті және басқаруды ұйымдастырудың жалпы теориялық мәселелерін қамтиды, негізгі және қосымша қызметтерді ұсынатын қызметтердің жұмысын ұйымдастыруға арналған мәселелер қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қызмет көрсету саласын мемлекеттік реттеу
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты-қонақжайлылық пен тамақтану саласындағы қызметтің құқықтық негіздері мен жұмыс процесінің негіздерін зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қызмет саласындағы брендинг
    Несиелер: 5

    "Қызмет брендингі" пәнін игерудің мақсаты - студентте қызмет көрсету саласындағы брендингте заманауи әдістерді қолдану бойынша теориялық идеялар мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Пән тауарлар мен қызметтер саласындағы брендингтің ерекшеліктерін, қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындарда брендинг кешенінің қалыптасу ерекшеліктерін, бренд атрибуттарының ерекшелігі мен негізгі мақсатын, бренд құру мәселелерін зерттеуді және т. б., тауарлар мен қызметтер нарығында сегменттеу және позициялау ерекшеліктерін, клиенттердің адалдығы жүйесін және тауарлар мен қызметтер саласындағы бәсекелестіктің ерекшеліктерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қызмет көрсету саласындағы этика және этикет
    Несиелер: 5

    "Этика және қызмет көрсету этикеті" пәні дайындықта маңызды рөл атқарады әлеуметтік қызмет көрсету саласының болашақ мамандары. Оқу бағдарламасы студенттердің кәсіби этика туралы түсініктерін Санаттар жиынтығы ретінде қалыптастыруға бағытталған, кәсіби санада болатын құндылықтар, нормалар мен ережелер маңызды бөлігі-кәсіби мораль және кәсіби қызметті реттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Қазақстан Республикасындағы кәсіпкерлік қатынастарды реттейтін нормалардың мазмұнын зерделеу; - кәсіпкерлік қатынастардың ерекшелігін зерттеу; - кәсіпкерлік келісімшарттардың ерекшеліктерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Кәсіпкерлік іс-әрекетінің негіздері
    Несиелер: 4

    Курстың мақсаты студенттерге кәсіпкерлік қызметтің негіздерін, оның мазмұнын, маңыздылығын және әлеуметтік-экономикалық процестердегі орнын игеруге теориялық дайындықты қамтамасыз ету. Оқу жоспары теориялық нысанда - бизнес ойлау психологиясын, бизнес идеяны, бизнес-модельді таңдауды және негізгі іс-әрекетті жоспарлауды, маркетингтік дағдыларды үйренуді және бизнестің мақсатты аудиториясымен жұмыс істеуді, сату стратегиясын және бизнес ресурстарын, қаржылық модельдерді зерттеуді қамтиды. инвестицияларды тарту әдістері, сонымен қатар салықтық және құқықтық сауаттылық негіздері және кәсіпкерлердің жауапкершілігі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Санаторлық-курорттық бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    "Шипажай-курорттық бизнесті ұйымдастыру" пәнін оқытудың мақсаты кәсіпорынды басқаруға дайындық; білімді қалыптастыру, кәсіпорынның жұмыс істеуіне мүмкіндік беретін дағдылар мен құру технологияларын меңгеру; қызметтерді тұтынушылар мен қызметтер алу үшін санаторлық-курорттық өнім саласындағы серіктестермен өзара іс-қимыл және ынтымақтастық санаторлық-курорттық бизнес.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Экономика және бизнес негіздері
    Несиелер: 5

    әсіпкерлік түсінігі - бұл анықтама, түрлері, даму тенденциялары, кәсіпкерліктің рөлі. Нарықтық экономиканың негізгі түсініктері. Бизнестің ұйымдастырушылық негізі. Кәсіптің қаржылық негізі. Бизнесті дамыту стратегиясын әзірлеу. Кәсіпкерлік қызметті мемлекеттік реттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Экология негіздері
    Несиелер: 5

    Биосфера туралы ілім. Қоршаған орта факторлары. Экологиялық жүйелер. Биосфераның шектеулі ресурстары. Энергияның экологиялық мәселелері. Ауаның және гидросфераның ластану көздері. Атмосфераны ластанудан сақтаңыз. Қоршаған ортаны қорғаудың нормативтік, ұйымдастырушылық мәселелері. Тұрақты дамудың бағыттары. Халықаралық қоршаған ортаны қорғау саласындағы ынтымақтастық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Жоба 1
    Несиелер: 2

    Білім беру бағдарламасының бағыты бойынша ғылыми-зерттеу жұмысы. Әдеби шолу және алдындағы жүмыстарға талдау. Зерттеулер методологиясы. Зерттеу бөлімі. Зерттеу нәтижелерін талқылау. Зерттеу нәтижелері бойынша ұсыныстарды әзірлеу және қорытынды. Зерттеу нәтижелері бойынша есепті дайындау және қорғау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Кәсіпкерлік құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 3

    Кәсіпкерлік құқық ұғымы. Кәсіпкерлік құқық субъектілерінің түрлері. Коммерциялық заңды тұлғаларды құру, қайта ұйымдастыру және тарату. Кәсіпкерлік қызметтегі мүліктің құқықтық режимі. Кәсіпкерлік шарттар: түрлері, мазмұны және жасасу тәртібі. Кәсіпкерлік қызмет саласындағы жауапкершілік. Мемлекеттің шаруашылық айналымына қатысуының құқықтық формалары. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы әрекет етудің құралы ретінде: түсінігі мен мазмұны.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Экологиялық менеджмент
    Несиелер: 3

    Экологиялық менеджмент корпоративтік басқару жүйесінің бір бөлігі ретінде. Экология және қазіргі өркениеттің мәселелері. Тұрақты даму тұжырымдамасы. Экологиялық менеджменттің даму кезеңдері. Экологиялық менеджменттің функциялары, инфрақұрылымы және принциптері. Экология және табиғатты пайдаланудағы менеджмент. Табиғи ресурстарды, экологиялық зияндарды, шығындарды экономикалық бағалау және қаржыландыру мен есептілік мәселелері. Экологиялық аудит және менеджменттегі табиғатты пайдалану аудиті.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің оқыту мақсаты Болашақ мамандарды теориялық біліммен және практикалық дағдылардымен камтамасыз ету: - қауіпсіз және қолайлы өмірсүру жағдайын жасау; -төтенше жағдайларда қауіпсіз және қолайлы шешімдерді болжаумен қабылдай білу; - халықпен өндірістік персоналды апатық жағдайлар салдарында заманауи құралдар қолдана отырып қорғау; - қырып жою әсерін жою. Пәннің міндеттері -Теріс тіршілік ету салдарынансәйкестендіру (анықтау мен сандық баға беру); - Адам ағзасына теріс әсер ететін факторлар жайында ескерту мен қорғау; - Қауіпті және зиянды факторлардың салдарын жою; - Қоршаған ортаны адам ағзасына қалыпты ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қазіргі заманғы жүйе және тамақтану тұжырымдамасы
    Несиелер: 5

    "Тамақтанудың заманауи жүйелері мен тұжырымдамалары" пәнін оқытудың мақсаты студенттердің тұтынушылық сұранысты қанағаттандыру және бәсекеге қабілетті нарықтық ортада ұсынылатын қызметтердің ассортиментін кеңейту үшін тамақтану кәсіпорындарының қызметінде негізгі жүйелерді, теорияларды, тұжырымдамалар мен диеталарды қолдану тәжірибесін теориялық білім мен түсіну кешенін қалыптастыру болып табылады. Пән білім алушылардың қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының мейрамхана санаты жағдайында құзыретті пайдалануға мүмкіндік беретін қажетті білім, білік және дағдылар жиынтығын, халықтың негізгі кәсіби және жыныстық-жас топтарының емдік-профилактикалық және диеталық тамақтануын ұтымды ұйымдастырудың жалпыға бірдей танылған принциптерін, осы санаттағы кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігінің жоғары деңгейін және олардың жұмысының тиісті тиімділігін қамтамасыз етуге бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қызмет көрсету саласындағы мәдениетаралық коммуникация
    Несиелер: 5

    Курс мәдениетаралық қарым-қатынас құбылыстары мен процестерінің мәні туралы түсінік қалыптастыруға және оларды санада коммуникация теориясының тұжырымдамаларын қалыптастыруға, мәдени сезімталдықты дамыту мәселелері және Батыс пен Шығыс мәдениеттерінде ауызша және вербальды емес мінез-құлықтарын түсіндіруге бағытталған. Бұл курс мәдениетаралық коммуникация теориясының негіздерін ашады, онымен танысу нәтижесінде студенттер мәдениетаралық коммуникация теориясының негізгі тұжырымдамалық ережелерін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп негіздері
    Несиелер: 5

    Қонақжайлық кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп негіздері" курсын оқытудың мақсаты - шаруашылық операцияларын дұрыс есепке алу және қонақжайлық кәсіпорындарында қаржылық есептілікті дайындау үшін студенттерді теориялық және практикалық даярлауды қамтамасыз ету. Пән қонақжайлылық және мейрамхана ісі саласындағы кәсіпорындардың ұйымдастырылуы мен жұмыс істеуінің экономикалық негіздерін, еңбек ресурстарын, шығындарды, кәсіпорындардың баға саясатын, қонақ үй шығындарының бухгалтерлік және салықтық есебінің негіздерін зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Start up жобаларының экономикалық негіздемелері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты инвестициялық-инновациялық Startup жобаларды әзірлеу бойынша тәжірибелік дағдыларды меңгеру болып табылады. Пәнді меңгеру нәтижесінде студент білуі керек: - макро -, мезо - және микро деңгейде экономика үшін бизнес-кәсіпкерлікті дамытудың рөлі мен маңызы; - Startup жобаларды іске асырудың модельдері, түрлері және нысандары; - Startup жобаларды әзірлеу әдістемесі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана және қонақ үй маркетингі
    Несиелер: 5

    қазіргі заманғы жағдайларда қонақжайлылық қызмет маркетингін кеңінен қолдану қажеттілігін ұсыну; маркетинг жүйесінің дамуына сипаттама беру; қазіргі заманғы маркетинг тұжырымдам

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қызмет көрсету және қонақжайлылық саласындағы кәсіби ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    Пән болашақ туризм менеджерлеріне, туризм және қызмен көрсету саласындағы мамандарына қажетті кәсіби бағытталған ағылшын тілінде тілдесу үшiн, туристтiк қызметтердiң сапалы көрсетуi үшiн және шетелдік клиенттермен қажеттi ағылшын тiлiнде қарым-қатынасқа үйретеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Жоба 2
    Несиелер: 2

    Серіктес кәсіпорындар (ЖОО ғылыми мектептері) қызметінің бағыты бойынша ғылыми-зерттеу жұмысы). Кәсіпорын қызметін талдау (мектептің ғылыми жетістіктері) және зерттеу міндетін қою. Әдеби шолу және алдындағы жүмыстарға талдау. Зерттеулер методологиясы. Зерттеу бөлімі. Зерттеу нәтижелерін талқылау. Зерттеу нәтижелері бойынша ұсыныстарды әзірлеу және қорытынды. Зерттеу нәтижелері бойынша есепті дайындау және қорғау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Білім алушылардың адами капиталын дамыту
    Несиелер: 4

    Курстың мақсаты - адам капиталын басқарудың теориялық негіздерін қарастыру. Бұл пәнді оқып үйрену студенттерге адам капиталын басқару проблемаларын, адам капиталын басқару мәселелерін шешудің заманауи әдістерін талдау мен диагностикалау дағдыларын алуға және дамытуға, сондай-ақ отандық және шетелдік ұйымдарда адам капиталын басқарудың қазіргі заманғы ерекшеліктерімен танысуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қызмет көрсету саласындағы санитарлық нормалар
    Несиелер: 5

    «Қызмет көрсету саласындағы санитарлық нормалар» пәнінің мақсаты кәсіпорындардың басқаруда санитарлық талаптарды, санитарлық талаптарды орындап бөлімшелер жұмысын ұйымдастыруды, санитарлық нормаларға сәйкес еңбек жағдайларын жасай отырып тамақтан уланудың алдын алуды, өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз етуге қажетті біліктілік үйрену.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі PR-технологиялар
    Несиелер: 5

    «Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі PR-технологиялар» пәнін игерудің басты мақсаты - қазіргі заманғы қоғамдағы жарнаманың басқа коммуникация ағымдарымен қатар алатын орнын, қоғаммен байланыс жүйесін қалыптастырудағы жарнаманың рөлін зерттеу, меңгеру жарнамалық хабарлама құрудың негізгі әдістері, сонымен қатар болашақ мамандарды қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі қоғаммен байланыс мүмкіндіктерімен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейрамхана ісінде тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты басымдықтар мен басымдықтар саласындағы білімді қалыптастыру болып табылады. қоғамдық тамақтану өнімдері технологияларының даму тенденциялары, Қазіргі заманғы өңдеу және сақтау технологиялары және тиісті дағдылар мен оларды пайдалану дағдыларын

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Шағын қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 4

    "Шағын қонақ үй бизнесі" оқу пәнінің мақсаты: бәсекеге қабілеттілігі жоғары жағдайда қонақжайлылық қызметтерін өндіру процесінің мазмұнын, мәнін және әдіснамалық негіздерін ашу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - студенттерге қонақ үй мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді басқару практикасына енгізуге мүмкіндік беретін білім беру; әр түрлі меншік нысандарындағы қонақ үйлер мен мейрамханаларға арналған басқару жүйелерінің бөлімшелері мен қызметтерін талдауға үйрету; басқару шешімдерін қабылдауға, келіссөздер жүргізуге, қызмет көрсететін персоналды тиімді басқаруға үйрету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризм саласында ойын-сауық демалысын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    «Туризм саласында ойын-сауық демалысын ұйымдастыру» пәнін оқытудың мақсаты - сапасын арттыру кәсіби бағдар негізінде бакалаврларды даярлау оқыту, теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру қызмет көрсету саласындағы анимация негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Желілік мейрамхана бизнесі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: мейрамхана мен қонақ үй бизнесін дамытуда, жетекші халықаралық қонақ үй корпорацияларының қонақ үй қызметтерін ұсыну ережелерін, халықаралық мейрамхана мен қонақ үй бизнесіндегі менеджмент жүйелерін, қонақ үй мен мейрамхананы басқарудың ақпараттық технологияларын қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамхана бизнесі саласындағы іскерлік ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    Тiкелей қарым-қатынас та, келешек кәсiби коммуникация да қажеттi туризмнің төңiрегiдегi және болашақ мейрамхана саласында, туризм және қызмен көрсету саласындағы мамандарына қажетті кәсіби бағытталған ағылшын тілінде тілдесу үшiн қажеттi шет тiлiнiң өнер-бiлiмiн кәсiби кеңейтедi. Сонымен қатар шетелдік әрiптестер мен клиенттермен ауызша және жазбаша қарым-қатынастың дағдыларын үйретеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласындағы көшбасшылық және команда құру
    Несиелер: 5

    Пәннің негізгі мақсаты - студенттерді көшбасшылық және команда құрудың маңызды сипаттамалармен таныстыру, сонымен қатар олардың қызмет көрсету саласындағы көріністерінің ерекшеліктерін айқындау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй бизнесіндегі жаңа ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    «Қонақ үй бизнесіндегі жаңа ақпараттық технологиялар» пәнінің мақсаты бұл қазіргі заманғы қонақжайлылық қызметкерлерінің зерттеуі салалық кәсіпорындарда қолданылатын ақпараттық жүйелер мен технологиялар қонақжайлылық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй қызметтерін стандарттау және сапасын бақылау
    Несиелер: 5

    "Қонақ үй қызметтерін стандарттау және сапасын бақылау" оқу пәнінің мақсаты: қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындары ұсынатын қонақ үй қызметтерінің сапасына қатысты сапаны басқару теориясының негізгі түсініктерін игеру; студенттерді қонақ үй кәсіпорындарын басқаруда сапа менеджментінің заманауи теориясының жетістіктерін енгізуге дайындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Оқу пәнінің мақсаты: студенттердің өсімдіктер мен жануарлардан алынатын шикізат пен олардан алынған өнімдердің химиялық және биологиялық сипаттағы әр түрлі токсиканттармен ластану мәселелерін зерттеуге бағытталған білімдерін, тәжірибелік дағдылары қалыптастыру, сондай-ақ оларды бақылау әдістері мен адамдарға және қоршаған ортаға зиянды әсерін азайту, сондай-ақ қалыптасқан құзыреттерге сәйкес олардың кейінгі кәсіби қызметінде туындайтын мәселелерді шешу кезінде осы білімді қолдану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Тамақтану және қонақжайлылық индустриясындағы зерттеу әдістері
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты-қонақжайлылық саласындағы ғылыми зерттеулердің негізгі бағыттары туралы түсінік қалыптастыру, ғылыми дизайнның жалпы принциптерін, ғылыми-зерттеу жұмысының негізгі компоненттері мен әдістерін игеру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Тамақтандыру кәсіпорындары қызметінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: әр түрлі типтегі кәсіпорындарда тамақ өнімдерін ұсыну үрдісін ұйымдастыру және басқару саласындағы базалық білім мен дағдылардың кешенін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Код ON1

    Байқау, түсіндіру, талдау, қорытынды жасай білу, бағалау қабілеті, сыни ойлау қабілеттеріне, шығармашылық қабілеттеріне ие, өзін-өзі дамытуға қабілетті

  • Код ON2

    Әр түрлі әлеуметтік жағдайларда баламалы бағдарлай біледі, топта жұмыс істей алады, өз көзқарасын дұрыс қорғайды, жаңа шешімдер ұсына алады

  • Код ON3

    Азаматтық пен патриотизм, қоғамдық сананы жаңарту идеяларына негізделген көшбасшылық қасиеттерге ие - Рухани Жаңғыру, университеттегі, аймақтық, республикалық деңгейдегі іс-шараларды ұйымдастырған және қатысқан кезде Қазақстанның үшінші модернизациясы.

  • Код ON4

    Мемлекеттік, орыс және шетел тілдеріндегі (A2, B1, B2 деңгейлері), оның ішінде кәсіби саладағы негізгі коммуникативтік дағдыларды меңгергендігін көрсетеді

  • Код ON5

    Қазақстан Республикасының қолданыстағы нормативтік құқықтық актілерін, оның ішінде экология мен табиғатты пайдалану салаларын ескере отырып, стартап-жобаларды қалай әзірлеу керектігін және оларды экономиканың әртүрлі салаларында жүзеге асыруды біледі

  • Код ON6

    Тамақ және қонақ үй индустриясының менеджменті мен маркетингтік функциясын қалыптастыру дағдыларына, клиенттермен іскери сұхбат жүргізудің психологиялық негіздеріне, кәсіби сұхбаттар, шет тіліндегі презентацияларды өткізу ережелеріне ие;

  • Код ON7

    Қазақстан Республикасындағы қонақжайлылық пен мейрамхана бизнесін реттейтін мемлекеттік институттардың құрылымы және әлемдік тамақ және қонақжай индустриясының даму тенденциялары туралы білімдерін көрсетеді.

  • Код ON8

    Келушілерге қызмет көрсету бағдарламасын құру және ақпараттық әңгіме ұйымдастыру

  • Код ON9

    Қонақ үй мен мейрамхана бизнесін дамыту стратегиясын жоспарлау және жүзеге асыру дағдыларына ие

  • Код ON10

    Қоғамның әлеуметтік-экономикалық дамуындағы, бизнесті басқару жүйесіндегі өзгерістерге бейімделу

  • Код ON11

    Қонақ үй мен мейрамхана бизнесін басқару жүйесінде заманауи ақпараттық технологияларды қолданады

  • Код ON12

    Қонақ үй бизнесі, қонақ үй бизнесі саласындағы заңнамалық және нормативтік-құқықтық база, қонақ үй бизнесі саласындағы инновациялар туралы негізгі білімдерге ие болу; қонақ үй қызметтерін ұсыну саласы; қонақ үй қызметінің ерекшелігі.

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақстан-Американдық еркін университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Алматы менеджмент университеті (AlmaU)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

"Тұран" университеті мекемесі

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақ спорт және туризм академиясы

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Қонақ үй-мейрамхана бизнесі
Бакалавриат

Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Шет тілдер және іскерлік карьера университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top