7M07216 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша) (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнеркәсібіндегі кәсіпорындар үшін азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласындағы теориялық, практикалық және өндірістік-шаруашылықты меңгерген еңбек нарығында бәсекеге қабілетті басқарушы кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Қазақ ұлттық аграрлық университеті
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Бизнес шешімдерді модельдеу
Несиелер: 3Бүтіндей ауыл шаруашылығы өндірісінің, салаларының және экономика мамандықтарының қызметтік өнімдерінің бәсекелестікке қабілеттілігін арттырып және магистранттарды агроэкономикалық ғылымның жетістіктерін белсенді және мақсаттық бағытта пайдалануға қызықтыра отырып, қолдау көрсету арқылы экономикалық базалық және кәсіптік пәндер аймақтарында алынған кәсіптік білімдерді агробизнестің соңғы мақсатымен жүйелік байлануын қамтамасыздандырады. Пәннің мазмұнында алғашқы мәселені формалдаудан бастап, оның математикалық моделін құру және шешу, шешім нәтижесін талдау арқылы басқару шешімі қалыптасқанға дейін, барлық шешім қабылдау кезеңдері қысқа нақтылы түсіндіріледі
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шет тілі (кәсіби)
Несиелер: 2Шет тілін үйренуге тұрақты оң мотивация пәнін игеру мақсаттары, проблемалық-жобалық технологиялар базасында шығармашылық кеңейтілген оқытуды дамыту, ғылыми өнімді таныстыру дағдыларын меңгеру
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Сенсорлық талдау (тереңдетілген курс)
Несиелер: 4Азық-түлік тауарларының сапасының құрамдас бөлігі ретінде сенсорлық сипаттамасы. Психофизиологиялық негіздері сенсорлық талдау. Теориялық белгілерін сенсорлық негіздерін қабылдау. Қазіргі заманғы сенсорлық талдауды ұйымдастыру. Са-раптама әдіснамасын дегустациялық талдау. Өзара байланыс нәти-желерін талдау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 2Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Менеджмент
Несиелер: 2"Менеджмент" пәнін меңгерудің мақсаты басқару туралы кәсіби қызмет түрі ретінде ғылыми түсінік қалыптастыру; студенттерді әлеуметтік-экономикалық ғылымдарды басқарудың жалпы теориялық қызметкерлерімен меңгеру; басқарушылық проблемаларды практикалық шешу дағдылары мен дағдыларын меңгеру; менеджмент тәжірибесін зерделеу, сондай-ақ қазақстандық менеджменттің ерекшеліктері, ұйымдар қызметінің кең спектрін басқарумен байланысты практикалық мәселелерді шешу болып табылады.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнімдерінің ксенобиотиктермен ластануы
Несиелер: 4Негізгі заңнамалық және нормативтік құжаттар, негізгі терминдер мен анықтамалар, Мемлекеттік азық-түлік қауіпсіздігінің түрлері, шикізат пен өнімдердің қауіпсіздігін қамтамасыз ету қағидалары, ксенобиотиктер түрлері, шикізат пен тамақ өнімдерінің ксенобиотиктермен ластану жолдары,шикізат пен азық-түлік қоспаларының қауіпсіздігін бағалау принциптері, шикізат пен азық-түлік қауіпсіздігін бақылаудың қазіргі заманғы әдістері
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Несиелер: 3Кәсіпкерлік қызметтің, басқару шешімдерінің әлеуметтік маңыздылығын зерттейді. Ол ең алдымен кәсіпкерлердің өмірлік ұстанымына, талантына, дүниетанымына, теориялық білімі мен практикалық дағдыларына, экономикалық белсенділігіне байланысты ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілігінің маңыздылығымен таныстырады. Кәсіпкерлік қызметте инновациялық технологияларды пайдалану, кәсіби міндеттерді шешу үшін қажетті ақпаратты жүзеге асыру және іздеу дағдыларын қалыптастырады
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ет өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Несиелер: 6Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының инновациялық дамуы. Шикізатқа әсер етудің физикалық, химиялық, микробиологиялық және биотехнологиялық тәсілдерін пайдалана отырып, ет өнімдерін өндіру технологияларының прогрессивті және инновациялық бағыттарын зерделеу. Экологияның заманауи талаптарын ескере отырып, ет өнімдерінің қалдықсыз технологияларын жетілдіру әдістері. Өндіріске инновациялық технологияларды енгізу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Сүт өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Несиелер: 6Сүт өндірісінде қолданылатын инновациялық технологияларды зерттеу. Өңделіп алынған сүт және сүт өнімдерінен инновациялық емдік және басқа да профилактикалық мақсаттағы өнімдерді әзірлеу. Мал шаруашылығынан алынатын өнімдерді қайта өңдеудің жаңа технологиялары, нанотехнологиялар және техникалық шешімдерді әзірлеу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Емдік-профилактикалық тағамдық өнiмдерiн өндіру үшін дәстүрлі емес ет шикізатын пайдалану
Несиелер: 5Марал, жылқы еті, түйеқұс еті және олардың субөнімдері сияқты емдік-профилактикалық тағам өнімдерін өндіру үшін ет шикізатының дәстүрлі емес көздерін зерттеу. Ет шикізаты мен дайын өнім сапасына қойылатын талаптарды зерттеу. Функционалдық бағыттағы ет шикізаты негізінде тамақ өнімдерін жасауға қойылатын нутриентті-технологиялық талаптарды зерделеу. Егде жастағы адам-дардың тамақтануындағы коллагені бар шикізаттың рөлі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Cүт өнеркәсібіндегі қалдықсыз технология
Несиелер: 5Қалдықсыз өндірістің мәні. Сүт және сүт өнімдерін қалдықсыз өндіру мәселесін шешу жолдары. Сүт қалдықтарын тиімді пайдалану негіздері. Сүт қалдықтарының сапасы және сипаттамасы. Сүт өнімдері және сарысуға негізделген сүт өнімдерін өндіру технологиясы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Азық-түлік өнімдерінің технологиясындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Несиелер: 3Тамақ өнімдерін талдаудың заманауи әдістері мәселелері бойынша ғылыми-техникалық әдебиеттерді жинау және талдау. Ғылыми тәжірибелер үшін эксперименттік схема құру. Азық-түлік өнімдері технологиясындағы ғылы-ми зерттеу әдістерін таңдау және игеру. Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу әдістері мен заманауи жабдықтарды қолдана отырып, таңдалған талдау әдістерін игеру
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Код ON9
Инновациялық технологиялар бойынша ет және сүт өнімдерін өндіру мен шығаруды жобалайды
-
Код ON6
Белгіленген нормаларға сәйкес шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің сапасына технологиялық және микробиологиялық бақылауды жүзеге асыру қабілетіне ие
-
Код ON8
Сүт және ет өнімдерін өндіруде шикізат пен қосалқы материалдарды тұтыну нормаларын дәлелдейді
-
Код ON5
Сүт және ет өнімдерінің шикізаттарына, жартылай фабрикаттарына бақылайды және олардың қауіпсіздігін талқылайды
-
Код ON3
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технологиялық процесті айқындайды және басқарушылық шешімдер қабылдайды.
-
Код ON2
Халықаралық ортада ағылшын тілінде кәсіби және ғылыми - техникалық мәселелердің кең ауқымы бойынша әңгіме жүргізе алады
-
Код ON1
Психология мәселелерінде өз көзқарасын көрсетуге, әртүрлі психологиялық жағдайларда оңтайлы шешімдерді табуға және басқарушылық шешімдер қабылдауға қабілетті
-
Код ON4
Өңдеу процесі кезінде шикізат қасиеттерінің өзгеруін, сондай-ақ қалдықсыз өндірісін ескере отырып, өнімнің инновациялық түрлерін әзірлеуді, оның технологиялық процестерін жоспарлау
-
Код ON7
Тамақтану мен гигиеналық қауіпсіздіктің негіздері, сондай-ақ тамақ өнімдерінің бөгде заттармен ластануы туралы түсінігі бар