Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07216 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша) (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнеркәсібіндегі кәсіпорындар үшін азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласындағы теориялық, практикалық және өндірістік-шаруашылықты меңгерген еңбек нарығында бәсекеге қабілетті басқарушы кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Бизнес шешімдерді модельдеу
Шет тілі (кәсіби)
Сенсорлық талдау (тереңдетілген курс)
Басқару психологиясы
Менеджмент
Тамақ өнімдерінің ксенобиотиктермен ластануы
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Ет өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Сүт өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Емдік-профилактикалық тағамдық өнiмдерiн өндіру үшін дәстүрлі емес ет шикізатын пайдалану
Cүт өнеркәсібіндегі қалдықсыз технология
Азық-түлік өнімдерінің технологиясындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Оқыту нәтижелері
- Инновациялық технологиялар бойынша ет және сүт өнімдерін өндіру мен шығаруды жобалайды
- Белгіленген нормаларға сәйкес шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің сапасына технологиялық және микробиологиялық бақылауды жүзеге асыру қабілетіне ие
- Сүт және ет өнімдерін өндіруде шикізат пен қосалқы материалдарды тұтыну нормаларын дәлелдейді
- Сүт және ет өнімдерінің шикізаттарына, жартылай фабрикаттарына бақылайды және олардың қауіпсіздігін талқылайды
- Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технологиялық процесті айқындайды және басқарушылық шешімдер қабылдайды.
- Халықаралық ортада ағылшын тілінде кәсіби және ғылыми - техникалық мәселелердің кең ауқымы бойынша әңгіме жүргізе алады
- Психология мәселелерінде өз көзқарасын көрсетуге, әртүрлі психологиялық жағдайларда оңтайлы шешімдерді табуға және басқарушылық шешімдер қабылдауға қабілетті
- Өңдеу процесі кезінде шикізат қасиеттерінің өзгеруін, сондай-ақ қалдықсыз өндірісін ескере отырып, өнімнің инновациялық түрлерін әзірлеуді, оның технологиялық процестерін жоспарлау
- Тамақтану мен гигиеналық қауіпсіздіктің негіздері, сондай-ақ тамақ өнімдерінің бөгде заттармен ластануы туралы түсінігі бар