Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Туризм. Қонақжайлылықты басқару в Мирас Университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Қызмет көрсету мен қызмет көрсетуге қабілетті, мейрамхана бизнесін басқарудың озық тәжірибесі бар, туристік қызметке қабілетті мамандарды даярлау; жедел басқару, стратегиялық жоспарлау, аудит және сапа мониторингін жүзеге асыратын, туризм және қызмет көрсету саласындағы ақпараттық технологияларды жетік меңгерген қонақ үй бизнесі
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: экологияның мазмұны мен міндеттері; экожүйе мен биосфера ұғымдары; экожүйелердегі заттар айналымы мен энергия ағыны; адамзаттың жаһандық проблемалары; табиғатты қорғау жөніндегі заңнамалық шаралар; экологиялық қауіпті және төтенше жағдайлардың туындау жағдайлары, олардың көріну заңдылықтары; ТЖ жіктемесі, сипаттамасы және болжауы; адам мен мекендеу ортасын теріс әсерлерден қорғау шараларын әзірлеу және іске асыру, алғашқы медициналық көмек және т.б. Қалыптастырылатын құзыреттер: экологиялық факторлардың адам денсаулығының жай - күйіне әсерін бағалау; адам мекендейтін ортаның негізгі қауіптерін сәйкестендіру; қауіптерден қорғау әдістерін таңдау; төтенше жағдайларда қорғау тәсілдері мен технологияларын меңгеру; алғашқы медициналық өзіндік және өзара көмек көрсете білу; төтенше жағдайлар мен ТЖ қаупі және туындауы кезінде тиімді әрекет ету; жарақат кезінде адам ағзасы жағдайының симптомдарын анықтау; медициналық дәрі қобдишасы құралдарын дұрыс қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сыни және креативті ойлауды дамыту бойынша практикум
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: сын тұрғысынан және креативті ойлаудың табиғаты, құрылымы, функциялары және оларды қалыптастыру әдістері; сын тұрғысынан ойлау модельдері; ынталандыру әдістері, шығармашылық ойлаудың функциялары, түрлері; шешім қабылдау теориясының қазіргі жай-күйі; шешім қабылдау процесін ұғымдық қамтамасыз ету; шешім қабылдау үшін қажетті сын тұрғысынан және креативті ойлаудың құралдары; шешімдер қабылдаудың түрлері, стратегиялары мен әдістері. Қалыптастырылатын құзыреттер: ойлаудың сыни және креативті тәсілдерін зияткерлік қызметтің өзге түрлерінен ажырата білу; креативті ойлаудың әдістері мен тәсілдерін меңгеру; сыни және креативті ойлаудың әртүрлі модельдерін практикада пайдалану; түсіну және түсіндіру рәсімдері негізінде шешімдер қабылдау процесінде жағдайды сыни талдауды жүзеге асыру; түрлі проблемалар бойынша өз ұстанымын тұжырымдау және дәлелді түрде қорғау, сондай-ақ оппонент ұстанымын дұрыс теріске шығару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: сыбайлас жемқорлықтың әлеуметтік және құқықтық құбылыс ретіндегі мәні; қоғамдық өмірде сыбайлас жемқорлықтың көрінісі; сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілік шарасы; сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы қолданыстағы заңнама; құқық бұзушылықтардың алдын алу. Қалыптастырылатын құзыреттер: қолданыстағы заңнама мәселелерінде бағдарлану; Заңмен реттелетін нормативтік-құқықтық актілерді, қатынастарды талдау, ақпаратты заңдық талдау дағдыларын меңгеру; нақты жағдайларда құқық нормаларын қолдану, күнделікті практикада адамгершілік және құқықтық нормаларды ұстану; құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет мәселелері бойынша өз көзқарасын білдіру және негіздеу; құқықтық салада полемика жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Көшбасшылық және команда құру негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: 'көшбасшылық', 'команда', 'команда құру' ұғымдарының мәні; көшбасшылық модельдері және олардың типологиясы; көшбасшылық стильдері; көшбасшылық шешім қабылдау модельдері, команданы қалыптастыру технологиялары. Қалыптастырылатын құзыреттер: көшбасшылық стильдерін талдау және бағалау; көшбасшылықтың әртүрлі стильдерін іске асырудың шарттары мен салдарын бағалау; команданы қалыптастырудың әдістері мен тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Инноватика және инновациялық қызмет негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: 'инновациялар', 'инновациялық қызмет', 'инновациялық жоба' ұғымдарының мәні; инновацияларды жіктеу; инновациялық қызметті айқындайтын факторлар; инновациялық идеялардың көздері; экономиканы басқарудың әртүрлі деңгейлеріндегі инновациялық саясаттың басымдықтары; инновациялық дамудың негізгі модельдері. Қалыптастырылатын құзыреттер: инновациялық жобаларды талдау және бағалау; инновацияларды іске асыру жөніндегі жұмыстарды жоспарлау, инновациялық жобаларды таныстыру; инновациялық жобаларды бизнес-жоспарлауды жүзеге асыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шешендік өнер
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: шешендік өнердің негізгі категориялық аппараты; шешендік өнердің тарихы; тиімді сөйлеу коммуникацияларының стратегиялары мен тактикасы; тиімді көпшілік хабарламаны құру алгоритмі; пікірталас және полемика. Қалыптастырылатын құзыреттер: өз ойларын түсінікті жеткізе білу, қарым-қатынас және сөйлеу кезінде өзін сенімді сезіну; дауысты және сөйлеудің мәнерлілігін меңгеру; тыңдаушылардың назарын басқару; күтпеген сұрақтарға жауап бере білу, қарсыластарды тиімді сендіру және тыңдаушыларға әсер ету; әріптестің сөйлеу мінез-құлқын талдау әдістері мен әдістерін, өзін-өзі бақылау тәсілдерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық жазу негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын сұрақтар: 'академиялық жазу' түсінігі, академиялық жазу жанрлары (аннотация, эссе, рецензия, реферат, ғылыми мақала және т.б.), академиялық мәтіндерді құрастыру мен ресімдеудің негізгі принциптері және оларды таныстыру. Қалыптастырылатын құзыреттер: әр түрлі жанрдағы жазбаша академиялық мәтіндерді жасау; қабылданған нормаларға, талаптарға, стандарттарға сәйкес жазбаша мәтінді ресімдеу; баспа басылымдары мен электрондық ресурстардың библиографиялық сипаттамасын жасау білігі мен дағдысы; ғылыми көздермен талдау жұмысы дағдылары; академиялық мәтіндерді редакциялау; жазбаша жұмыстарды сыни бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: экономиканың қоғам өміріндегі рөлі мен маңызы; материалдық игіліктерді өндіру, айырбастау және бөлу заңдары; нарықтық экономиканың жұмыс істеуінің теориялық негіздері; кәсіпорын экономикасының негіздері; кәсіпкерліктің мазмұны мен мәні; кәсіпкерлік қызметтің түрлері мен нысандары. Қалыптастырылатын құзыреттер: нақты жағдайларда экономикалық білімді қолдану; экономикалық есептеулерді жүзеге асыру; кәсіпкерлік қызметті жүзеге асыруда өз мүмкіндіктерін айқындау; өз ісін ұйымдастыру үшін кәсіпкерлік негіздерінің білімін пайдалану; бизнес-жоспарды әзірлеу; кәсіпкерлік бірлікті құруға дайындық және оның қызметін ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қарым-қатынас психологиясы және жанжалдарды басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: қарым-қатынастың мәні; қарым-қатынастың коммуникативті, интерактивті, перцептивті жақтары; қарым-қатынас функциялары; қарым-қатынас құрылымы; қарым-қатынас түрлері; қарым-қатынас модельдері; ауызша және вербалды емес қарым-қатынас құралдары; қарым-қатынас деңгейлері; жанжалдардың әлеуметтік табиғаты; жанжалдардың себептері; жанжалдардың түрлері; жанжалдардың динамикасы мен тетіктері; ұйымдастырушылық жүйеде қақтығыстарды басқару. Қалыптастырылатын құзыреттер: кәсіби қызметте тиімді қарым-қатынас әдістері мен тәсілдерін қолдану; тұлғааралық қарым-қатынас процесінде Өзін-өзі реттеу тәсілдерін меңгеру; тұлғааралық, мәдениетаралық, этносаралық және іскерлік қарым-қатынас тәсілдерін меңгеру; жанжалдардың себептерін анықтау; жанжалдар процесін және жанжалдағы өзінің мінез-құлқын басқару; жанжалды жағдайларды талдау; басқару саласындағы жанжалды жағдайлардың алдын алу және шешу үшін Жанжалдарды басқару саласындағы білімді практикада қолдану; келіссөздерді ұйымдастыру және практикалық қызметте келіссөздер процесінің әртүрлі технологияларын қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: құқық және оның әлеуметтік реттеу жүйесіндегі орны; құқықтың негізгі нысандары (көздері); құқықтық нормалар мен құқықтық қатынастар; құқықтық мінез-құлық және құқық бұзушылық; ҚР адамы мен азаматының құқықтық мәртебесінің негіздері, құқықтың негізгі салалары және т.б. Қалыптастырылатын құзыреттер: қолданыстағы заңнама мәселелерінде бағдарлану; Заңмен реттелетін нормативтік-құқықтық актілерді, қатынастарды талдау, ақпаратты заңдық талдау дағдыларын меңгеру; нақты жағдайларда құқық нормаларын қолдану, күнделікті практикада адамгершілік және құқықтық нормаларды ұстану; құқық мәселелері бойынша өз көзқарасын білдіру және негіздеу; құқық саласында полемика жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм негiздері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: антикалық кезеңдегі саяхат: саяхаттардың пайда болуы мен дамуының алғышарттары; қарабайырлық дәуіріне саяхаттау; Ежелгі Шығыстағы туризм; антикалық дәуірдегі туризмді жандандыру; орта ғасырлардағы жорықтар мен саяхаттар: қажылық және крест жорықтары; Батыс пен Шығыстың ұлы географиялық ашылулары; қазіргі заманғы туризмнің дамуы; ХХ ғасырдағы туризм; қазіргі кезеңдегі туризм және оның болашағы. Қалыптасқан құзыреттер: туризмнің пайда болуы мен дамуының негізгі кезеңдерін білу; алғашқы қауымдық жүйе, Ежелгі Шығыстағы туризм индустриясының пайда болу дәуіріндегі көші-қон процестерінің себептері мен алғышарттарын талдау мүмкіндігі; туристік-экскурсиялық қызметтердің пайда болуы мен генезисі, халықаралық туризмнің пайда болуы мен қалыптасуы, сонымен қатар қазіргі ішкі және халықаралық туризмнің сипаттамалық ерекшеліктері және олардың болашағы туралы білім.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризмнің белсенді түрлері технологиясы мен тактикасының негізгі түсініктері; белсенді туристік саяхаттардың отандық және шетелдік классификациясы; туризмнің белсенді түрлеріндегі тактикалық әзірлемелерді құрастырудың мазмұны мен әдістемесі; белсенді туристік сапарға тамақтану; белсенді туристік іс-шараларға физикалық дайындық; белсенді туристік саяхатқа арналған жабдықтың жалпы сипаттамалары; туризммен айналысу кезінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету; Қазақстанның туристік-рекреациялық ресурстарының ерекшеліктері; тау және су саяхатының сипаттамалары. Қалыптасқан құзыреттер: туризмнің рекреациялық ресурстарының аймақтық ерекшеліктерін ескере отырып, Қазақстандағы туристік құрылымдар қызметінің перспективалы түрлерінің бірі ретінде туризмнің әр түрлі түрлерінде белсенді саяхаттардың техникасы, тактикасы және ұйымдастырылуы туралы білімді қалыптастыру. Қазақстан; туристік индустрия мамандарын кәсіби даярлауға бағытталған техникалық және тактикалық әдістерді ескере отырып, туризмнің белсенді түрлерін дамытуға ықпал ету дағдыларын игеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби жетістік технологиясы
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: әлеуметтік функциялар және туризм мен қонақжайлылықты басқарудың маңыздылығы, қызмет көрсету саласы маманының кәсіби қызметінің құндылық негіздері; қызмет көрсету саласындағы маманның жеке және кәсіби қасиеттеріне қойылатын талаптар; қызмет көрсету саласындағы маман қызметін реттейтін нормативтік құжаттар; қызмет көрсетудің көрнекті мамандары; мансап траекториясы, кәсіби этика. Қалыптасқан құзыреттер: туризм және қонақ үй бизнесі, кәсіптік этика саласындағы заманауи мәселелерді түсіну қабілеті мен дайындығын көрсету; кәсіби қызметте кәсіби этика мен этикеттің қағидалары мен ережелерін қолдану; кәсіби бейнені модельдеудің жеке ерекшеліктерін иелену және көрсету; кәсіби және жеке бейнелеу әдістерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Француз тілі (А1 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: француз тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдылары; лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік, ауызша және жазбаша қарым-қатынас формалары. Қалыптасқан құзыреттер: француз тілінде ауызша және жазбаша түрде коммуникативті дағдыларды меңгеру; компоненттері лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік болып табылатын коммуникативті құзыреттілікті қалыптастыру, қарым-қатынастың ауызша және жазбаша түрлерінің негіздерін көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақ үй индустриясының технологиялары
    Несиелер: 7

    Оқытылатын мәселелер: даму тарихы және қонақ үй индустриясының қазіргі құрылымы; қонақ үй кәсіпорнын ұйымдастыру және басқару; қонақ үй кәсіпорнында қолданылатын негізгі қызмет көрсету технологиялары. Қалыптасқан құзыреттіліктер: қонақ үй кәсіпорындарының заманауи классификациялық жүйелері туралы білімдерін көрсету; қонақ үй бизнесін ұйымдастыру технологиясының негізгі ережелерін иелену; клиенттермен өзара әрекеттесу дағдылары мен дағдылары, қонақ үй кәсіпорындарының негізгі қызметтерінің қызметін жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби қызметіндегі ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: ақпараттық және телекоммуникациялық технологиялардың құрамы, функциялары, оларды қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби қызметінде қолдану мүмкіндігі; бағдарламалық пакеттермен жұмыс жасаудың негізгі ережелері мен әдістері; «ақпараттық жүйелер», «ақпараттық технологиялар» ұғымдары; мәліметтер қорының теориялық негіздері, типтері мен құрылымдары; ақпаратпен жұмыс жасаудың желілік технологияларының мүмкіндіктері. Қалыптасқан құзыреттер: бағдарламалық қамтамасыз етуді қызмет көрсету саласы маманының кәсіби қызметінде қолдану; компьютерлік және телекоммуникациялық құралдарды қолдану; ақпараттық анықтамалық жүйелермен жұмыс істеу дағдылары; кәсіби қызметте қолданбалы бағдарламаларды қолдану; жергілікті және ғаламдық ақпараттық желілердің ресурстарын пайдалану мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Неміс тілі (А1 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: неміс тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдылары; лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік; ауызша және жазбаша қарым-қатынас негіздері. Қалыптасқан құзыреттіліктер: неміс тілінде ауызша және жазбаша түрде коммуникативті дағдыларды меңгеру; компоненттері лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік болып табылатын коммуникативті құзыреттілікті қалыптастыру, қарым-қатынастың ауызша және жазбаша түрлерінің негіздерін көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Іскерлік қарым-қатынас
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін қабылдаудың мәні мен маңызы; басқару мәселелерін жіктеу және қонақжай индустриясындағы басқару шешімдерінің типологиясы; басқару шешімдерін әзірлеу және қабылдау әдістерін талдау қонақжайлылық индустриясында; қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдер қабылдау процесінде экономикалық зерттеулер жүргізу әдістерін талдау; қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін қабылдау тиімділігі. Қалыптасқан құзыреттіліктер: қонақжайлылық индустриясына қатысты басқарушылық шешімдер қабылдаудың қазіргі заманғы теорияларының негізгі негіздері туралы білімді меңгеру; қонақ үй кәсіпорнының персоналын басқару негіздерін, әр түрлі типтегі қонақ үй қызметтерінің стратегиялары мен бағдарламаларын жобалау, ұйымдастыру және жүзеге асыру негіздерін білу; қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін жүзеге асыру дағдылары; қонақжайлылық саласы кәсіпорны мен тұтынушылар (клиенттер) арасындағы өзара әрекеттесудің негізгі теориялық және практикалық бағыттары мен мәселелерін талдау дағдылары; қонақ үй қызметін жүзеге асыру барысында туындайтын проблемалық жағдайларды шешу дағдыларын, қонақжайлылық индустриясын бақылау; клиенттердің қонақжайлылық индустриясының қызметтеріне қанағаттануын бағалау дағдыларын меңгеру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 7

    Оқытылатын мәселелер: қонақ үй бизнесінің негізгі түсініктері мен категориялары; қонақжайлылық индустриясының тарихы; қонақжайлылық индустриясының құрылымы; қонақ үй бөлімдерінің өзара әрекеттестігі және қонақ үй нарығының қазіргі жағдайын түсіну; оның даму болашағы. Қалыптасқан құзыреттіліктер: қонақжайлылық саласындағы білімді қалыптастыру; қонақ үй бизнесін ұйымдастыру дағдылары; қолданыстағы қонақ үйді жіктеу жүйелерін білу; туризмді мемлекеттік реттеу бойынша әдеби көздермен және нормативтік құқықтық материалдармен жұмыс істеу дағдылары; қонақтарға қызмет көрсету технологиясын иелену, заманауи технологиялар мен дизайн әдістерін қолдана отырып, жаңа қонақ үй өнімдері мен қызметтерін құру дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Жобалық қызметті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: жобалау қызметінің негіздері; жобалау технологиялары; жобаларды енгізу және тиімді басқару; бастапқы деректерді жинау әдістері және жобалау әдістері, жобаларды әзірлеу және іске асыру әдістері. Қалыптастырылатын құзыреттер: ақпаратты жинау және талдау әдістерін меңгеру; жобаларды құрастыру және дайындау; жобалық қызметті ұйымдастыру құралдарын меңгеру; жобаны іске асырудың әрбір кезеңінде мақсаттар мен міндеттерді қою; проблеманы шешу тәсілдерін әзірлеу; кәсіби қызметте жобалау әдістерін практикада қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Араб тілі (А1 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: ауызша және жазбаша түрде араб тіліндегі практикалық қарым-қатынас дағдылары; лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік, ауызша және жазбаша қарым-қатынас формалары. Қалыптасқан құзыреттіліктер: араб тілінде ауызша және жазбаша түрде коммуникативті дағдыларды меңгеру; компоненттері лингвистикалық, дискурстық, әлеуметтік-стратегиялық құзыреттілік болып табылатын коммуникативті құзыреттілікті қалыптастыру, қарым-қатынастың ауызша және жазбаша түрлерінің негіздерін көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Неміс тілі (А2 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: неміс тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдылары; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің сөйлеуін тыңдау және түсіну; шетел тіліндегі мәтінді оқу техникасы. Қалыптасқан құзыреттіліктер: неміс тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдыларын алу; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің тыңдау және түсіну дағдылары; шетел тіліндегі мәтінді оқу дағдылары; оқылған мәтіндерден ақпарат іздеу және шығару дағдылары; графикалық, пунктуациялық және орфографиялық сауаттылық дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Араб тілі (А2 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: ауызша және жазбаша түрде араб тіліндегі практикалық қарым-қатынас дағдылары; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің сөйлеуін тыңдау және түсіну; шетел тіліндегі мәтінді оқу техникасы; графикалық, пунктуациялық және орфографиялық сауаттылық дағдылары. Қалыптасқан құзыреттіліктер: ауызша және жазбаша түрде араб тілінде практикалық қарым-қатынас дағдыларын алу; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің тыңдау және түсіну дағдылары; шетел тіліндегі мәтінді оқу дағдылары; оқылған мәтіндерден ақпарат іздеу және шығару дағдылары; графикалық, пунктуациялық және орфографиялық сауаттылық дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Ауызша аударма тәжірибесі (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: шетел тілін атап түсіндіру; бағыттарының негізгі терминологиялық деректер базасы; экономиканың мәнi; қазіргі даму кезеңінде экономикалық процестер мен халықаралық ұйымдар; макро- және микроэкономика; нарығының түсінігі және оның жұмыс істеуі; кәсіпкерлік; ақша және олардың функциялары. Қалыптастырылатын құзыреттер: Аударма тақырыбында білім сәйкес лексикалық бірлік таңдауға лексикалық және грамматикалық өзгерістердің пайдалану негізінде әр түрлі аударма өзгерісті орындауға, ерекше назар аудара шарттарын беруге, өз жазу жабдықтар қатарынан аударма және кеңістікте сәйкес аударма қызметін жүргізу жазбаша ұсыныстар «және декодтау» қабілеті мен аударма контекст.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақжайлылық және туризм тарихы
    Несиелер: 4

    Оқытылатын мәселелер: туризм мен қонақжайлылықты дамытудың негізгі кезеңдерімен танысу; қонақжайлылық индустриясының ерекшелігін және онда болып жатқан процестерді сипаттайтын тұжырымдамалық аппаратты игеру; туристік қызметті ұйымдастыру мен жүзеге асырудың теориялық негіздерін игеру. Қалыптастырылатын құзыреттер: қонақжайлылық индустриясының ерекшеліктерін және оның жұмыс ерекшеліктерін білу; қонақжайлылық саласын дамыту себептері және оның қазіргі заманғы туризмді дамыту үшін маңызы; қонақ үй ісінің даму ерекшеліктерін талдау және салыстыру мүмкіндігі; қонақ үй саласының даму перспективасын бағалау және болжай білу; алынған ақпаратты жүйелеу және жинақтау және білімді практикалық қызметте қолдану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Француз тілі (А2 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: француз тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдылары; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің сөйлеуін тыңдау және түсіну; шетел тіліндегі мәтінді оқу техникасы. Қалыптасқан құзыреттер: практикалық қарым-қатынас дағдыларын француз тілінде ауызша және жазбаша түрде алу; оқытушылардың, студенттердің және ана тілінде сөйлейтіндердің тыңдау және сөйлеу дағдылары; шетел тіліндегі мәтінді оқу дағдылары; оқылған мәтіндерден ақпарат іздеу және шығару дағдылары; графикалық, пунктуациялық және орфографиялық дағдылар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақ үйде қызмет көрсету технологиясы және оны ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    Оқытылатын мәселелер: қонақ үй бизнесінде басқарудың ұйымдастырушылық құрылымдарының түрлері; қонақ үй кешенінің негізгі қызметтерінің технологиясы және жұмысын ұйымдастыру; Қонақ үй кешенінің қосалқы қызметтерінің технологиясы және жұмысын ұйымдастыру. Қалыптастырылатын құзыреттер: қонақүйлердің функционалдық бөлімшелерінің және басқа да орналастыру құралдарының қызметін талдай білу, тұтынушыларға қызмет көрсету деңгейі, тиісті қорытынды жасай білу; қонақ үй қызметіндегі технологиялық процестер мен лауазымдық нұсқаулықтардың орындалуын бақылай білу, қонақүйлер мен басқа да орналастыру құралдарының жіктеу жүйесіне сәйкестігін растау бойынша жұмысты ұйымдастыра білу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Бар ісі
    Несиелер: 3

    Оқытылатын мәселелер: қызмет көрсету процесінің жалпы сипаттамалары; барлар туралы жалпы ақпарат; жүзім өсіру және шарап жасау; тұтыну мәдениеті шараптар мен сусындардың дәмін көру; алкогольдік сусындар (негізгі); ыдыс-аяқ пен бар жабдықтары; аралас сусындардың (коктейльдердің) жіктелуі мен дайындалу әдістері; коктейльдер аперитивтері мен дайджестифтер; аралас сусындар. Қалыптасқан құзыреттер: адвокатура саласындағы білім, білік және дағдылар; бар жұмысын ұйымдастыру, шарап пен арақ өнімдерінің, сусындардың, талғамды тағамдар мен тағамдардың сипаттамалары, аралас сусындар дайындау технологиясы бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Медиация негіздері (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: медиация саласында қолданылатын нормативтік актілердің негізгі ережелері; даулы мәселелердің алдын алу, реттеу және шешу, бейтарап делдалдың (медиатордың)қатысуымен келіссөздер ұйымдастыру саласындағы теориялық білім; Қалыптастырылатын құзыреттіліктер: бұл білімді кейінгі практикалық іс-әрекетте қолдану мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Бар қызметін ұйымдастыру және қызмет көрсету
    Несиелер: 3

    Оқытылатын мәселелер: барлар, олардың түрлері мен сипаттамалары; адвокатурадағы жұмысты ұйымдастыру; бардағы жабдықтар, тауарлық-материалдық құндылықтар және ыдыс-аяқ; барменнің қызметтік міндеттері мен кәсіби этикасы; бар мен барменді жұмысқа дайындау; бармен жұмыс орнында қауіпсіздік шаралары және өрт қауіпсіздігі шаралары; коктейльдер мен аралас сусындар жасау технологиясы. Қалыптасқан құзыреттер: ғылыми зерттеулердің объектісіндегі әзірлемелерді сынау мүмкіндігі мен қолданылуымен қонақжайлылық қызметін өндіру және енгізу сапасы бойынша халықаралық стандарттарға негізделген заманауи адвокаттар менеджментінің негіздері туралы теориялық білім; қоғамдағы әлеуметтік қатынастардың қалыптасуы, қонақ үй қызметі мен қоршаған ортаның экологиялық қауіпсіздігінің негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Брендинг және бренд менеджмент [minor]
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: брендингтің рөлі мен маңызы; стратегиялық бренд-менеджмент; бренд-маркетинг кешенін іске асыру; бренд-менеджменттің негізгі міндеті ретінде брендтің сәйкестілігі мен даралығы; бренд идентификаторларын әзірлеу; бренд-менеджменттегі зерттеулер; бренд-зерттеудің сапалық және сандық әдістері; брендті позициялау тұжырымдамасы; бренд коммуникациясын басқару; тұтынушылармен өзара іс-қимылды басқару; бренд портфелін басқару; бренд дамуындағы брендтік стратегиялар; брендингтегі мерчандайзинг саясаты; бренд капиталын басқару; брендингтің құқықтық аспектілері. Қалыптастырылатын құзыреттер: брендинг саласындағы негізгі құзыреттіліктерді қалыптастыру, яғни болашақта бәсекеге қабілетті және қорғауға қабілетті сауда белгілерін жасауға, олардың орналасуы мен имиджін анықтауға, компанияның маркетингтік стратегияларын ескере отырып, олардың дамуын басқаруға көмектесетін брендтерді құру және басқару қызметіне кәсіби көзқарасты дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Халықаралық туризм географиясы
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: Еуропа: Еуропаның жалпы сипаттамалары; Солтүстік Еуропаның туристік сипаттамалары; Батыс Еуропа; Оңтүстік Еуропа және Шығыс Жерорта теңізі елдері; Орталық-Шығыс Еуропа (ТМД мен Балтық елдерін қоспағанда); ТМД және Балтық елдері; Америка: Американың жалпы сипаттамалары. Солтүстік Америка; Орталық және Оңтүстік Америка, Кариб теңізі аймағы; Азия және Тынық мұхиты: Азия мен Тынық мұхитының жалпы туризм сипаттамасы. Солтүстік-Шығыс Азия; Оңтүстік Азия, Оңтүстік-Шығыс Азия және Океанияның туристік сипаттамалары; Африка макроөңірі: Африканың туристік сипаттамасы; Таяу және Таяу Шығыс: Таяу және Таяу Шығыстың туристік сипаттамасы. Қалыптасқан құзыреттіліктер: континенттер мен жекелеген елдердің туристік ресурстары туралы кеңістіктік және нақты түсінікті қалыптастыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Бағдарламалық туризм
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: бағдарламалық туризм негіздері; бағдарламалық туризмнің рекреациялық негіздері; қызмет түрлері және сервистік бағдарлама; бағдарламалық туризмнің мотивациясы; курорттық туризм; білім беру туризмі; ойын-сауық турлары; экологиялық туризм; іскерлік туризм; спорттық туризм; білім беру турлары; отбасылық туризм; әуесқой турлар. Қалыптасқан құзыреттіліктер: бағдарламалық туризм, бағдарламалық қамтамасыз ету сервисінің тұжырымдамасы мен негіздерін білу; тұру, тамақтану, экскурсиялар, көлік, демалыс және ойын-сауық, спорт, курорттық, тұрмыстық қызмет көрсету және т.с.с. қызметтер түрін ескере отырып, туристік бағдарламаны құру мүмкіндігі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Туризмде көліктік қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туристерге көлік қызметі; туристерді әуе көлігімен тасымалдау; туристерді теміржол көлігімен тасымалдау; туристерді автомобильмен тасымалдау; туристерді су көлігімен тасымалдау; туристерді басқа көлік құралдарымен тасымалдау; туристерге арналған көлік қызметтерін ілеспе рәсімдер. Қалыптасқан құзыреттіліктер: тасымалдауды жүзеге асыратын да, олардың жұмыс істеуі мен қызмет көрсетуін қамтамасыз ететін де барлық салалар мен көлік кәсіпорындарының жиынтығын, сондай-ақ логистиканың негіздерін, туристермен байланыс құралы ретінде автомобиль жолдарында қызмет көрсету пункттерін ұйымдастыруды білу; туризмдегі көлік-коммуникациялық базаны дамытудың тиімді бағдарламаларын әзірлеу және жүзеге асыру мүмкіндігі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Маркетинг және жарнама негіздері [minor]
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: маркетинг басқарудың нарықтық тұжырымдамасы ретінде; маркетинг ортасы; маркетингтік зерттеулер жүргізу; нарықты сегменттеу; Маркетингтік коммуникациялардың негіздері мен қазіргі заманғы тұжырымдамалары; жарнаманы тарату арналары; жарнама: PR және брендинг; жарнамалық қызметті ұйымдастыру; жарнамалық науқанды жоспарлау; жарнама тиімділігін бақылау және бағалау; жарнама қызметін реттеу; маркетинг жүйесіндегі тауар және тауар саясаты; маркетинг жүйесіндегі баға саясаты; өткізу және тарату саясаты; маркетингтегі коммуникация; маркетингті жоспарлау және бақылау. Қалыптастырылатын құзыреттер: маркетингтің негізгі әлеуметтік-экономикалық түсініктері туралы білім; кәсіпорынның ішкі және сыртқы ортасын талдай білу; маркетинг пен жарнаманың әдіснамасы мен практикасы саласындағы дағдылар мен іскерліктер; ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып ақпаратты талдау және бағалау дағдылары; ұйым қызметінің негізгі көрсеткіштерін жоспарлауға қатыса білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Жазбаша аударма тәжірибесі (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: шетел тілін, әсіресе аудару; бағыттарының негізгі терминологиялық деректер базасы; жазбалардың жабдық беру; таңдау барабар лексикалық материал; ерекше назар аудара тұрғысынан дұрыс қолдану. Қалыптастырылатын құзыреттер: Аударма тақырыбында білім сәйкес лексикалық бірлік таңдауға лексикалық және грамматикалық өзгерістердің пайдалану негізінде әр түрлі аударма өзгерісті орындауға, ерекше назар аудара шарттарын беруге, өз жазу жабдықтар қатарынан аударма және кеңістікте сәйкес аударма қызметін жүргізу жазбаша ұсыныстар «және декодтау» қабілеті мен аударма контекст.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Шығармашылық ойлау психологиясы (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: психологиялық құбылыстар, категориялар, психиканың заңдылықтары мен шығармашылық процесінің механизмдерін зерттеу және сипаттау әдістері, шығармашылық тұлғаның психологиялық ерекшеліктері және оның өмір жолы, шығармашылықтың адам өміріндегі орны мен рөлі қарастырады. Оқытылатын мәселелер: креативті ойлауды дамыту бойынша психологиялық әдістемелерді қолдану; кәсіби қызметтегі креативті рефлексия дағдылары; күрделі кәсіби жағдайларға бейімделу дағдылары; кәсіби қызмет процесінде ұжымның басқа мүшелерінің креативті әдістерді қолдану тәжірибесін беру дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Туроперейтинг
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туристік сапарлар негіздері: туроператордың қызметі тұжырымдамасы мен түрлері; тартымды туристік өнімді құру; қызмет көрсету сыныптары; қызметтер пакеті; тур дизайны; қызмет көрсету бағдарламасы; қызмет көрсетушілер; тур жоспарлау, келісім-шарт жоспары; қызмет көрсетушілермен келіссөздер; қызмет көрсетушілермен келісімдер жасау, туроператорлар арасындағы келісім; туристік құжаттама; визалық қолдау; туристік өнімді насихаттау: сату желісін қалыптастыру, туристік өнімді сатудың негізгі формаларының сипаттамалары; сату бойынша серіктестерді таңдау; агент келісімі; туристік өнімді жарнамалаудың әдістері мен нормативтік-құқықтық базасы, жарнаманың тактикалық шешімдері; туристік өнімді жылжыту, сатуды ынталандыру және жылжытудың жарнамалық емес әдістері; туристік өнімді ілгерілету үшін ақпараттың негізгі тасымалдаушысы ретіндегі туроператор каталогы; көрмелерге қатысу; туристік қызметті ұйымдастыру: стратегия және қызметті басқару; бағдарламалық туризм заманауи туристік рейтингтің және туристік қызметтің негізі ретінде; қызмет анимациясы; туроператорлардың шетелдік өкілдері; қызмет көрсету сапасы және оны реттеу тәсілдері. Қалыптасқан құзыреттіліктер: туристік сапарлардың негіздерін, туристік қызметті ұйымдастыру принциптерін білу; туроператордың сату желісін қалыптастыру және туристік өнімді насихаттау мүмкіндігі; туроператорға туристік құжаттама рәсімдеу, елден кететін және кіретіндерге визалық қолдау көрсету мүмкіндігі; саяхат кезінде туристердің қауіпсіздігін ұйымдастыру дағдылары; туроператорға қойылатын біліктілік талаптарын білу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Экскурсиятану
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: экскурсия негіздері: экскурсия ғылым ретінде; экскурсияның мәні; экскурсияның функциялары мен белгілері; танымның экскурсиялық әдісі; экскурсия педагогикалық процесс ретінде; экскурсиядағы психология элементтері; экскурсиядағы логика; экскурсиялардың жіктелуі; экскурсияның тақырыбы мен мазмұны; экскурсия кезінде көрсету; экскурсиядағы оқиға; экскурсия, экскурсия техникасында демонстрациялау мен әңгімелеудің үйлесімі: экскурсия техникасы және оны жетілдіру жолдары; жаңа экскурсияны дайындау технологиясы; экскурсия маршрутын дайындау; экскурсия әдістемесі; экскурсияның механикасы, гидтің кәсіби шеберлігі: гид - кәсіп; гидтің жеке басы; экскурсиялық дағдылар; гидтің дағдылары мен дағдылары; гидтің сөйлеуі; қарым-қатынастың вербалды емес құралдары. Қалыптасқан құзыреттіліктер: экскурсия теориясының негіздерін, әдістемесі мен техникасын, гидтің кәсіби шеберлігі негіздерін білу; экскурсияның педагогикалық процесс ретіндегі құндылығы; экскурсияның әр түрін жүргізу дағдыларын меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана шаруашылығын ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: мейрамхана бизнесінің құрылу тарихы; мейрамхананың негізгі бизнес-процестері: үй; мейрамхананың негізгі бизнес-процестері: алдыңғы үй; мейрамхана бизнесін ұйымдастыруда жиһаз, ыдыс-аяқ және қызмет көрсету; мейрамхана бизнесіндегі бизнесті жоспарлау негіздері. Қалыптасқан құзыреттер: мейрамхана бизнесін ұйымдастыру және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнын басқару туралы білім; ас үй мен мейрамхана залының технологиялық операцияларының құрылымын, мейрамханаға қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін білу; мейрамхана өнімін басқаруда, дамытуда және енгізуде заманауи технологияларды қолдану дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Психосоматика (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: психосоматикалық бұзылулар, олардың пайда болу факторлары, олардың адамдарындағы жағдайды оңтайландыруға бағытталған психологиялық әсерлер, негізгі психосоматикалық теориялар, психосоматикалық бұзылулардың түрлері, адамның ауруға қатынасы және оның қалыптасу факторлары туралы зерттеу. Қалыптастырылатын құзыреттер: әртүрлі кәсіби қызмет түрлері шеңберіндегі өзгерістерді болжау және қалыпты және патологиядағы психиканың әртүрлі компоненттерінің қызметін түсіну қабілеті

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тамақтануды ұйымдастыруды басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: тамақтану орындары объект ретінде басқару; ұйымның сыртқы және ішкі ортасы; тамақтандыру кәсіпорындарын басқару жүйелері; кәсіпорынды басқарудың ұйымдық құрылымдары тамақ; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнын басқарудағы коммуникация процесінің рөлі; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қызметіндегі жоспарлаудың рөлі; басқару шешімдерін қабылдау процесі; тамақтандыру персоналы; басқару қызметіндегі мотивация; тамақтандыру мекемесіндегі бақылау; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің тиімділігі. Қалыптасқан құзыреттер: тамақтандыруды басқару дағдылары; асүйдің технологиялық операцияларының құрылымын, тағамға қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін білу; басқаруда заманауи технологияларды қолдану дағдылары; қонақтармен кездесу техникасын және сапалы қызмет көрсетудің негізгі ережелерін білу; кестелерді брондау техникасын, тапсырысты қабылдау кезінде сәтті келіссөздер жүргізу техникасын, тұтынушылармен есеп айырысу техникасын білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Іскерлік іс-шараларын ұйымдастыру және технологиялар
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: іскерлік іс-шараларды ұйымдастырудың теориялық және практикалық негіздері; іскерлік іс-шаралардың маңызды сипаттамалары; іс-шараларды ұйымдастыруға қойылатын нормативтік-құқықтық талаптар; іс-шараларды ұйымдастыру технологиялары. жиналыстарды, жиналыстарды және т.б. ұйымдастыру; конференциялар мен форумдарды ұйымдастыру; презентациялар мен жарнамалық іс-шараларды ұйымдастыру; көрмелерді ұйымдастыру; кездесулер мен қабылдауларды ұйымдастыру; іскерлік қатынастар этикеті; заманауи этикет; қашықтықтан іскерлік қарым-қатынас; іскерлік сыйлықтар.; іскер адамның имиджі; халықаралық этикеттің ерекшеліктері; әртүрлі елдердегі іскерлік Этикет нормалары; халықаралық іс-шараларды ұйымдастыру. Қалыптастырылатын құзыреттер: туризм саласындағы презентациялар, конференциялар, көрмелер және басқа да іскерлік іс-шараларды ұйымдастыру процестері туралы білім жүйесін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризмдегі менеджмент және маркетинг
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: менеджмент ғылым және практика ретінде; туризмді басқару және оның ерекшелігі; туристік кәсіпорынды басқару бойынша жұмысты ұйымдастыру; туризм саласындағы ішкі және сыртқы орта; туристік компанияны стратегиялық және ағымдағы жоспарлау; туризм саласындағы бизнесті жоспарлау; басқару шешімдері және оларды туризмде дамыту әдістері; туристік кәсіпорынның тәуекелдерін басқару; туризмдегі өндірістік менеджмент негіздері; туристік кәсіпорын басшысының өзін-өзі басқаруы; туристік фирмадағы жұмыс мотивациясы; туризмдегі коммуникация жүйесі; туризмдегі қақтығыстарды басқару және басқару психологиясы; маркетинг туристік индустрияны дамыту құралы ретінде; туристік маркетинг жүйесі; туристік индустрия кәсіпорындарының маркетингтік қызметін ұйымдастыру және қызметі; туристік агенттіктің маркетингтік стратегиясы; туристік қызметтер нарығын сегментациялау; туристік өнімді дамыту; туристік компанияның баға саясаты; туристік бизнестегі маркетингтік коммуникация; туризмдегі халықаралық маркетинг; туристік компанияның маркетингтік жүйесінде бақылау. Қалыптасқан құзыреттер: туристік агенттіктер мен қонақ үйлердегі жалпы басқару функциялары, туристік бизнесті стратегиялық жоспарлау мәселелері, менеджерлердің көшбасшылығы және бағыныштыларды ынталандыру, туристік ұйымдарды басқаруда маркетингтік кешенді қолдану туралы білім; туристік бизнесте маркетингті басқару дағдыларын меңгеру; сыртқы маркетингтік ортаны, маркетингтік коммуникация кешенінің орнын, рөлін және элементтерін, маркетингтік қызмет құрылымын зерттеу әдістемесін білу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туристік бизнестегі жарнамалық-ақпараттық қызмет
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнаманың рөлі; жарнаманың эволюциясы және негізгі түрлері; жарнама қызметінің субъектілері; жарнаманың әлеуметтік-психологиялық негіздері; жарнамалық ақпаратты тарату құралдары; туризм мен қонақжайлылық индустриясындағы жарнаманы жоспарлау және стратегия. Қалыптастырылатын құзыреттер: Туризмдегі жарнаманың рөлі мен мазмұнын білу және түсіну; нақты экономикалық жағдайларды талдау және шешу кезінде туризм саласындағы жарнамалық-ақпараттық қызметтің негізгі ұғымдарын, қағидаттарын қолдана білу және жарнамалық қызметті ұйымдастырудың тиімді нысандарын әзірлеу; жарнаманың тиімділігін айқындайтын әлеуметтік-мәдени сервисте және туризмде жарнамалық қызметті жүйелендірілген талдау негізінде дәлелдер құру; туризм саласындағы жарнамалық-ақпараттық қызмет саласында әртүрлі салаларда ақпарат ұсыну аудиторияның ерекшелігін ескере отырып, хабарлама нысандарында.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Салтанатты іс-шараларды ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: іс-шараны қаржылық басқарудағы оқиғалар менеджментінің негізгі түсініктері мен стратегиялық негіздері туристік салада ұйымдастырылатын және өткізілетін халықаралық іс-шараларды зерттеу және сипаттау. Қалыптастырылатын құзыреттер: оқиғаларды басқарудың негізгі ұғымдарын, мақсаттары мен міндеттерін білу; 'іс-шара 'және' оқиға ' ұғымдарын саралау, оқиғаларды ұйымдастырудағы тәуекелдер мен қателіктерді талдау, оқиғаны ұйымдастыру процесін дербес басқару; отандық және әлемдік оқиғалар индустриясындағы трендтерді анықтауға және олардың негізінде іс-шараны жобалауға мүмкіндік беретін аналитикалық және болжамдық дағдыларды меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Продакт менеджмент[minor]
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: продакт-менеджменттің мәні мен мәні; продакт менеджменттің құрылымы мен ортасы; продакт менеджменттің әдістері мен көрсеткіштері; продакт менеджмент процестерін басқару негіздері; продакт менеджменттің жұмыс істеу механизмдерін модельдеу, зерттеу және басқару қағидаты; тауар стратегиясы; шешім қабылдау теориясының әдістері; өнімді менеджмент процестерін желілік жоспарлау және басқару; жұмыстарды ұйымдастыру стратегиясы; ұйымдастыру схемасын таңдау; қорларды жоспарлау және бақылау; өнімді менеджментті Жедел жоспарлау және бақылау. Қалыптастырылатын құзыреттер: коммуникациялық жүйелерді әзірлеу және оларды басқару дағдыларын игеру, тауарларды жылжытудың әртүрлі құралдарын Маркетингтік коммуникациялар кешеніне біріктіру, ұйымның имиджін қалыптастыру және брендтерді басқару; жаңа өнімді жасауға мүмкіндік беретін өзіндік зерттеу жұмысының дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Инновациялық аударма технологиялары (теория және практика) (minor)
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: қазіргі заманғы аударма технологиялары. Қазіргі заманғы халықаралық трансфер нарығының талаптары. Translation Memory технологиясы. Translation Memory технологиясын пайдаланып бағдарламалық қамтамасыз ету. Wordfast жұмыс бағдарламасы және оның аналогтар принципі. Электрондық аударма ақпараттық ресурстары. Аударма процесі кезінде Интернетті пайдалану жолдары. Лингвистикалық ақпараттық ресурстары. Аударма электрондық ресурстарының кешенді пайдалануы. Қалыптастырылатын құзыреттер: компьютерлік сөз процессор мен, негізгі ақпараттық-іздестіру және сараптамалық жүйелермен жұмыс жасау, білім өкілдік, синтаксистік және морфологиялық талдау, автоматты сөйлеу синтездеу және тану, жеке басын куәландыратын лексикографиялық ақпаратты және автоматтандырылған аударма өңдеу, автоматтандырылған жүйелер сәйкестендіру және тексеру бойынша аударылған мәтінді орындау стандартын бөлектеу қабілеті лингвистикалық қолдау ақпараттандыру саласындағы проблемалар және басқа да қолданбалы жүйелердің негізгі түрлерін шешу, ақпаратты дәстүрлі тасымалдаушылардың жұмыс істеу ғаламдық компьютерлік желідегі ақпаратпен жұмыс істеуге дерекқорларды және білімдерін тарату, лингвистикалық мәселелерді шешу үшін электрондық сөздіктер мен басқа да электрондық қорымен жұмыс жасай білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы брендинг
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризм индустриясындағы бренд түсінігі және бренд менеджментінің мәні; туризм индустриясындағы брендті жобалау; туризм индустриясындағы брендті жылжыту; туризм индустриясындағы бренд менеджментінің негізі ретінде тұтынушылық таңдау; туризм индустриясындағы стратегиялық бренд менеджменті. Қалыптастырылатын құзыреттер: бренд-менеджменттің теориялық аспектілерін, бренд-менеджменттің технологиялары мен құралдарын білу, туризм индустриясында брендтерді қалыптастыру мен дамытуды ілгерілету және басқару мысалдарын зерделеу; туризм индустриясында брендинг саласында дағдыларды қалыптастыру және дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдерді қабылдау әдістері
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін қабылдаудың мәні мен маңызы; басқару мәселелерін жіктеу және қонақжай индустриясындағы басқару шешімдерінің типологиясы; басқару шешімдерін әзірлеу және қабылдау әдістерін талдау қонақжайлылық индустриясында; қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдер қабылдау процесінде экономикалық зерттеулер жүргізу әдістерін талдау; қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін қабылдау тиімділігі. Қалыптасқан құзыреттіліктер: қонақжайлылық индустриясына қатысты басқарушылық шешімдер қабылдаудың қазіргі заманғы теорияларының негізгі негіздері туралы білімді меңгеру; қонақ үй кәсіпорнының персоналын басқару негіздерін, әр түрлі типтегі қонақ үй қызметтерінің стратегиялары мен бағдарламаларын жобалау, ұйымдастыру және жүзеге асыру негіздерін білу; қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін жүзеге асыру дағдылары; қонақжайлылық саласы кәсіпорны мен тұтынушылар (клиенттер) арасындағы өзара әрекеттесудің негізгі теориялық және практикалық бағыттары мен мәселелерін талдау дағдылары; қонақ үй қызметін жүзеге асыру барысында туындайтын проблемалық жағдайларды шешу дағдыларын, қонақжайлылық индустриясын бақылау; клиенттердің қонақжайлылық индустриясының қызметтеріне қанағаттануын бағалау дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тамақтану саласындағы бағаларды басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: бағаның экономикалық мәні; баға құрамы, үстеме ақы; қоғамдық тамақтану орындарында бағаны қалыптастыру; бағаларды мемлекеттік реттеудің объективті қажеттілігі. Қалыптасқан құзыреттіліктер: бағаны басқарудың әлеуметтік-экономикалық мәні, түрлері, функциялары, баға жүйесі, салалық баға белгілеу ерекшеліктері туралы білім; тауарлар мен қызметтер нарығындағы жағдайды талдау дағдылары; өнімге (қызметке) баға белгілеу тетіктерін, бағаны басқару әдістерін, нарық конъюнктурасының тұжырымдамалары мен индикаторларын және оны бағаны болжау үшін қолдануды білу; бағаларды мемлекеттік реттеудің мақсаты мен міндеттерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туризм және қонақжайлылық саладағы мемлекеттік реттеу
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризм және қонақжайлылық саласының қызметін мемлекеттік реттеудің мақсаттары мен міндеттері; қонақжайлылық саласының қызметін реттейтін құқықтық және нормативтік құжаттар; қонақ үй және туристік индустрия объектілерін жіктеу және сертификаттау тәртібі; туристік қызметті сақтандыру; негізгі туристік қызметтерді мемлекеттік реттеу: тасымалдау, орналастыру, тамақтану. Қалыптастырылатын құзыреттер: туризм және қонақжайлылық саласындағы негізгі нормативтік актілер туралы білімді қалыптастыру; туризм саласын мемлекеттік реттеу қағидаттары туралы идеяны қалыптастыру; фирмалар қызметінің қағидаттарын, шарттық қатынастарды, туризм және қонақжайлылық саласындағы сақтандыру қағидаттарын игеру; туризм және саяхат саласындағы халықаралық құқықтық нормалар туралы түсінік қалыптастыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туризмдегі кәсiпкерлiкті жоспарлау
    Несиелер: 6

    Оқытылатын мәселелер: пәннің пәні мен міндеттері; бизнес-жоспарлаудың мәні мен мазмұны; туризмдегі бизнес-жоспарлаудың әдістемесі мен ұйымдастырылуы; бизнес-жоспардың қысқаша мазмұны; туристік кәсіпорынның ішкі ортасын талдау; нарықты зерттеу және талдау; бәсекелестік ортаны зерттеу; туристік кәсіпорынның стратегиясын қалыптастыру; туристік өнімдер мен қызметтерді дамыту; маркетинг жоспары; өндірістік жоспар; ұйымдастыру жоспары; қаржылық жоспар; тәуекелді бағалау және сақтандыру; бизнес-жоспарларды дайындау және талдау кезінде қолданылатын компьютерлік бағдарламалық өнімдер. Қалыптасқан құзыреттер: туристік индустрия кәсіпорнында жоспарлаудың теориялық негіздері мен заңдылықтарын, туристік кәсіпорынның бизнес жоспарларын құру әдістемесін, инвестицияларды жобалау, бизнес-жоспарлау саласындағы нақты жағдайларды зерттеудің қолданыстағы әдістерін білу; инвестицияларды жобалауда, бизнесті жоспарлауда қолданылатын негізгі бағдарламалық өнімдерді білу; нақты жағдайларды талдау кезінде туристік кәсіпорынның экономикасымен байланысты проблемаларды анықтау, оларды шешу жолдарын ұсыну және осы шешімдердің салдарын болжау, туристік фирма жұмысының тиімділігін қамтамасыз ететін шараларды жоспарлау мүмкіндігі; қойылған мақсаттарға сәйкес стратегиялық шешімдер қабылдау және негіздеу, туристік кәсіпорынның стратегиясын құру, бизнес-жоспардың бөлімдерін жасау дағдыларын игеру; бизнес-жоспарлауда ақпараттық технологияларды қолдану мүмкіндігі; инвестициялық жобалау және бизнесті жоспарлау саласындағы құбылыстарды, туристік кәсіпорындардың қызметін және олардың нарықтағы жағдайын талдау әдістерін зерттеуге, талдауға және болжауға мүмкіндік беретін әдістемелік және әдістемелік аппараттағы дағдылар; туристік индустриядағы кәсіпорынның бизнес-жоспарын құру, туристік индустриядағы кәсіпорынның бизнес-жоспарын құру бойынша жұмысты ұйымдастыру дағдылары.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туристік және қонақ үй бизнесінде бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризм қызметтердің халықаралық саудасының нақты нысаны ретінде; туристік ұйымның экономикасы; туризмді қалыптастыратын шығындарды есепке алу. туристік бизнестегі туристік өнімнің өзіндік құны; туристік өнімді өткізуді есепке алу; турагенттік қызметті есепке алу; туристік бизнестегі делдалдық қызметті есепке алу; туристік бизнестегі қаржылық нәтижелерді есепке алу бизнес кәсіпорындарын есепке алудың ерекше ерекшеліктері; қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қызметтерін іске асыруды есепке алу және қаржылық нәтижені қалыптастыру. Қалыптастырылатын құзыреттер: тәжірибеде туристік бизнес саласындағы құқықтық нысандар ұғымын, маркетингтік стратегияны, туристік бизнесті басқару негізін қолдана білу; туристік бизнесте бухгалтерлік есепті ұйымдастыру, туристік өнімнің өзіндік құнын есептеу бойынша практикалық дағдыларды игеру; туристік өнімді бағалау және есепке алу кезінде, есеп саясатын таңдау кезінде өз бетінше шешім қабылдау қабілеті; бухгалтерлік ақпаратты оқи білу, есептілікті жасау және ұсыну тәртібін білу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туристік индустриядағы персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: жалпы басқару теориясы; басқару шешімдерін қабылдау; қызметкерлерді ынталандыру жүйесі; туризмдегі менеджменттің жүйелік тұжырымдамалары; туристік индустриядағы корпоративті мәдениет; туристік индустриядағы персоналды басқару қызметінің ұйымдастырушылық құрылымы; туристік-қонақ үй кешенінің еңбек ресурстарын басқару; ұйымдардың кадр саясаты; туристік кешендердегі персоналды басқарудың психологиялық және әлеуметтік аспектілері; басқару шешімдерін қабылдау, қызметкерлерді ынталандыру жүйесі, басшылар мен бағынушылар арасындағы қатынастардың нормалары. Қалыптасқан құзыреттер: туристік индустриядағы менеджмент функциялары, басқарудың ұйымдастырушылық түрлері, қонақ үй индустриясы қызметкерлерінің лауазымдық міндеттері, инновациялық әзірлемелер және оларды өндірісте қолдану туралы білім; туристік индустрияда модельдеуді басқарудың әртүрлі әдістерін, туристік қызметті дамыту стратегиясын қолдану; қонақ үй кәсіпорындарындағы өндірістік қызметті ұйымдастыру қабілеті, шығармашылық топты басқару, қызметкерлердің әкімшілік жауапкершілігі шеңберінде шешім қабылдау, ғылыми әлеуетті кәсіпорындағы проблемалық жағдайларды шешу үшін пайдалану, сапаны бағалау жеке және ұжымдық жауапкершіліктің нәтижелері, ұжымдардағы қолайлы моральдық-психологиялық ахуалды қалыптастыру, туристік индустриядағы ұйымдастырушылық басқарудың басым бағыттарын анықтау, туристік өнімді әзірлеу және талдау, қонақ үй қызметін болжау мен жоспарлауға қатысу, туристік кәсіпорындарды басқару қызметіне үйрету, менеджмент технологияларын қолдану; менеджментті модельдеудің әртүрлі әдістерін қолдану дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туризмдегі қызмет көрсету сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: қызметтердің тұтынушылық нарығында ұйымның бәсекеге қабілеттілігін арттыруды қамтамасыз ететін сапа менеджменті жүйесін құру арқылы туризм ұйымдарының қызметтерінің сапасын басқаруды ұйымдастырудың теориялық негіздері мен практикалық ұсыныстары. Туристік өнімнің тұтынушылық қасиеттерін және оны құру және тұтыну процестерінің әлеуметтік–экономикалық және ұйымдастырушылық–техникалық сипаттамаларын анықтайтын параметрлер. Қалыптастырылатын құзыреттер: туристік индустрия талаптарына сәйкес келетін жаңа туристік жобаларды әзірлеу, жобалаудағы басым бағыттарды анықтау, қажетті нормативтік-техникалық құжаттаманы жасау қабілеті; туристік индустрия кәсіпорындарының қызметінде шешімдерді талдау, әзірлеу және іздеу әдістерін қолдануға дайындығы; туристік индустриядағы процестердің тиімділігін мониторингілеу және бағалау қабілеті; тұтынушыға қызмет көрсету процесін ұйымдастыра білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Бизнес-индустрияны оқыту
    Несиелер: 6

    Оқытылатын мәселелер: қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану объектілері бөлімшелерінің қызметін жоспарлау, ұйымдастыру, ынталандыру және үйлестіру. Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану объектілері қызметкерлерінің қызметін бақылау. Қалыптасатын құзыреттер: сыртқы және ішкі ортаның көптеген және үнемі өзгеріп отыратын жағдайларын ескере отырып, бизнесті жоспарлаудың ғылыми қолданбалы аппаратын және бизнесті жақын және ұзақ мерзімді перспективада перспективалық модельдеуді қалыптастыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туризмдегі баға белгілеу
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: бағаның мәні және оның негізгі функциялары; туризмдегі баға белгілеудің айрықша ерекшеліктері; баға факторлары; баға белгілеу әдістері; туризмдегі баға белгілеудің негізгі тәсілдері. Қалыптасқан құзыреттер: бәсекелі нарықтағы баға белгілеу әдістері мен стратегияларын білу, тауарлар мен қызметтерге бағаны саралау; туристік тауарлар мен қызметтерге шығындар құрылымын, туристік қызметтер нарығында кәсіпорын қызметін жетілдірудегі бағалар әдістері мен стратегияларының тиімділігін анықтау мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туристерге қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Оқытылатын мәселелер: туризм саласындағы іске асыруға дейінгі процестердің технологиясы; туристік компанияның кеңсесінде клиенттерге қызмет көрсету технологиясы; туристік қызметтерді тұтынушының сатып алу тәртібі; туристік өнімді жобалау технологиясы; туристік өнімді сату технологиясы, күнделікті өмірде серіктестер таңдау; туристік өнімді жылжытудың технологиясы мен нормативтік-құқықтық базасы; клиентпен жұмыс жүргізуді ұйымдастыру және технологиясы; туристік формальдылық; шетелдік туристерді қабылдау және қызмет көрсету технологиясы; туристік шағымдарды қарау технологиясы. Қалыптасқан құзыреттіліктер: негізгі туристік қызмет көрсету технологияларын білу; операторлық және агенттік қызметтің мәнін, туристік өнімнің негізгі сипаттамалары мен құрылымын, туристік маркетингтік қызметтің ерекшеліктерін білу; брондауды уақтылы және дәл жасау, клиентпен келісім жасау мүмкіндігі; туристік өнімді тиімді әзірлеу (жобалау) үшін туристік нарықты талдау мүмкіндігі мен дағдылары; жаңа технологияларды енгізу шарттарын білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON4

    Командада жұмыс істей алады, өндірістік процеске қатысушылармен диалог жүргізе алады, адамдармен тікелей қарым-қатынас кезінде сындарлы байланыс орната алады, іскерлік қарым-қатынас дағдыларын меңгере алады

  • Код ON15

    Халықаралық және аймақтық туризмнің негізгі тарихи кезеңдерін талдауға, олардың ерекшеліктері мен теориялық және әдістемелік негіздерін анықтауға, сондай-ақ жекелеген елдердің туристік аймақтарының туристік-рекреациялық әлеуетін сандық және сапалық бағалауға қабілетті, туристік ағымдардың инновациялық бағыттарын анықтау және жаңа туристік өнімдерді әзірлеу

  • Код ON6

    Студент үшін бейінді емес даярлық бағытының қосымша білімі мен құзыреттілігін, студент үшін бейінді емес даярлық бағытының іскерліктері мен дағдыларын қолдануды, студент үшін бейінді емес даярлық бағытының тиімді қызметін жүзеге асыруды көрсетеді

  • Код ON9

    Қонақ үйдің, мейрамхананың барлық бөлімдерінің қызметін, әлемдік қонақ үй мен мейрамхана бизнесінің жағдайын талдай алады, қонақ үй мен мейрамхана кешендерін басқару схемаларын жасай алады

  • Код ON11

    Стратегиялық жоспарлау, экономикалық бақылау және бизнесті басқару қағидаларын туроператорлық қызметті, қонақ үй мен мейрамхана бизнесін ұйымдастыруда, үйлестіруде және жүргізуде, туристік қызметтерді құруда, сондай-ақ ішкі, сыртқы және ішкі турларды дамытуда қолдана алады

  • Код ON3

    Ғылыми зерттеу әдістерін меңгергенін, Академиялық адалдық қағидаттарын сақтай отырып, жобаларды орындау біліктері мен дағдыларын көрсетеді, академиялық жазуды және көпшілік алдында сөйлеу дағдыларын меңгерген

  • Код ON5

    Ақпаратты жинау және өңдеу дағдыларын көрсетеді, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, оның ішінде кәсіби міндеттерді шешуді меңгергенін көрсетеді

  • Код ON8

    Экскурсияны құруға және туристік пакетті жинауға, экскурсиялық және туристік-өлкетану маршруттарының, анимациялық жобалар мен инновациялық қызметтердің бағдарламасын әзірлеу, көрікті жерлерді, экскурсияларды қарау кезінде сапарларда жеке тұлғаларды немесе тұлғалар тобын алып жүру; туристік қызметтегі технологиялық процестердің орындалуын бақылау, туризм саласындағы келісімдерді құруға қабілетін қалыптастыру

  • Код ON10

    Тамақ өнімдері мен сусындар өндірісі саласындағы қызмет көрсету мен қызмет көрсетуді жоспарлаудың принциптері мен әдістеріне ие, мейрамхана бизнесінде сапаны бақылауды жүзеге асыра алады

  • Код ON13

    Бизнес, спорттық, ойын-сауық және білім беру іс-шараларының инновациялық жобалары мен бағдарламаларын ұйымдастыруға, оларды ұйымдастыруды маркетингтік зерттеулермен басқаруға, бюджетті әзірлеуге және алынған нәтижелерді бақылауға қабілетті

  • Код ON12

    Персоналмен жұмыс жасаудың өзіндік әдістері мен кадрлармен жұмыс істеу әдістерін , еңбек өнімділігінің сапасын арттыру жолдарына иелік етеді, туризм және қонақ үй бизнесі саласындағы басқару шешімдерін қабылдауға және персоналды басқарудың тиімділігін бағалай алады

  • Код ON1

    Тұлғааралық және кәсіби қарым-қатынасты қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша түрде жүзеге асыруға қабілетті

  • Код ON2

    Жалпы білім беру пәндері саласында білімдерін, іскерліктерін, дағдылары мен құзыреттерін көрсетеді

  • Код ON7

    Жеке және кәсіби дамудың өзіндік траекториясын құруға қабілетті, жеке және кәсіби өзін-өзі жетілдіру қабілетін көрсетеді

  • Код ON14

    Баға белгілеу ерекшеліктері мен туристік және қонақ үй кәсіпорнының кірістерін басқарудың негізгі стратегияларын біледі, тауарлар мен қызметтердің бәсекеге қабілеттілігі мен сапасын бағалайды

Top