Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11101 Туризм в «Тұран-Астана» университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Туризм және қонақжайлылық индустриясын жетілдіруге, туристік саланы мемлекеттік реттеуді қамтамасыз етуге, туристік іс-шараларда, сондай-ақ туризммен тікелей немесе жанама байланысты адами қызметтің басқа да салаларында профилактикалық және іздестіру-құтқару жұмыстарын ұйымдастыруға және жоспарлауға бағытталған кәсіби қызметті жүзеге асыруға қабілетті қазіргі заманғы инновациялық технологиялар саласында ғылыми-зерттеу дағдылары, білімі бар туризм саласында жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы «Тұран-Астана» университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Инновациялық кәсіпкерлік
Пәнді оқытудың мақсаты: Инновациялық кәсіпкерлікте білім мен дағдыларды қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Экономикалық ортаның тұрақсыздығымен және қатаң бәсекелестіктің өсуімен сипатталатын бизнесті жүргізудің заманауи шарттары ұйымдардың инновациялық дамуына жоғары талаптар қояды, Бұл оқу пәні студенттердің ғылыми-техникалық, инновациялық және кәсіпкерлік қызметті дамытуға, оны жоспарлауға, инновациялар маркетингіне, технологиялар трансферіне және зияткерлік меншікті қорғауға байланысты білімі мен кәсіби құзыреттілігін қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Пәнді оқытудың мақсаты: сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім жүйесін қалыптастыру және осы негізде осы құбылысқа қатысты азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Осы пәнді оқытудың аясында: Білім алушылардың қазіргі жағдайда мамандардың табысты кәсіби қызметі үшін қажетті кәсіби құзыреттерді игеруі, сондай-ақ білім алушылардың мінез-құлқының сыбайлас жемқорлыққа қарсы моделін және сыбайлас жемқорлықтан бас тартудың қоғамдық ахуалын қалыптастыру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл ісінде қазақстандықтардың белсенді азаматтық ұстанымын қалыптастыру
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экология және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің экология туралы ғылым ретінде түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы түсініктерін қалыптастыру және тіршілік әрекетінің экологиялық қауіпсіздігін, сондай-ақ кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру шеңберінде қазіргі заманның негізгі экологиялық проблемаларын және оларды шешу жолдарын қамтамасыз ету жөніндегі мәселелер шеңберін зерделеу
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономика негіздері
Бұл пәннің мақсаты студенттерде экономиканың кез келген саласында талдау әдістерін, әдістерін және құралдарын өз бетінше қолдана алатын жаңа экономикалық ойларды дамыту; Осы пәннің аясында біз оқимыз: Экономика және оның негізгі мәселелері, Меншік; Нарық және оның қызмет ету заңдылықтары: Бәсеке және монополия: Кәсіпорын қызметінің экономикалық принциптері; Факторлық нарықтар; Халықтың табысы; Макроэкономика: түсінігі және негізгі макроэкономикалық көрсеткіштер; Экономикалық өсу және экономикалық дағдарыстар; Қаржы; фискалдық жүйе; Ақша жүйесі; Инфляция; Жұмыссыздық; Әлемдік экономика
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Бұл пәнді оқудың мақсаты студенттерді ғылыми қызметтің негіздерімен және «зерттеу іс-әрекеті» барысында қолданылатын әртүрлі әдістермен таныстыру; Осы пәннің шеңберінде мыналар зерттеледі: Ғылыми қызметтің онтологиялық, гносеологиялық, әдіснамалық негіздері, Интегралды ғылыми әдіснамалық парадигма, Ғылыми әдістемелік парадигманың принциптері, Әдістері: концептуалды талдау әдісі, фреймдік модельдеу әдісі, эксперимент әдісі ( педагогикалық), ассоциативті эксперимент әдісі, дистрибутивтік талдау әдісі, когнитивтік-семантикалық талдау, интроспективті талдау және т.б., Студенттердің ғылыми жұмысында зерттеу әдістерін қолдану жоспарын құру
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық негіздері
Бұл пәнді оқудың мақсаты – заңнама негіздері және оның қолдану аясы туралы теориялық білім алу, сондай-ақ нормативтік құқықтық актілермен өз бетінше жұмыс істеу дағдыларын меңгеру; Осы пән шеңберінде мыналар оқытылады: Мемлекет және құқық доктринасының негіздері, Қазақстан Республикасының конституциялық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының әкімшілік құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының азаматтық құқығының негіздері. , Қазақстан Республикасының қылмыстық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының отбасы құқығының негіздері. Қазақстан Республикасының еңбек құқығының негіздері. Еңбек құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының кәсіпкерлік құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының экологиялық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының қаржылық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының салық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының ақпараттық құқығының негіздері. Қазақстан Республикасы
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шығармашылық жоба
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің шығармашылық ойлауын дамыту, оларды шығармашылық қызметтің заманауи әдістерін игеру, ғылыми сенімдер мен зерттеу дағдыларын қалыптастыру; шығармашылық жобаның тұжырымдамасының мәні, жобаны іске асыру мақсаттары мен стратегиясы, шығармашылық жобалардың түрлері, шығармашылық жобаны әзірлеуге қойылатын талаптар, тұжырымдама, шолу, қорытынды, өнімніңсипаттамасы, маркетингтікталдау, маркетинг және сату, өндірістік жоспар. қаржылық жоспар, қоршаған орта және нормативті кақпараттар, жобаның және сақтандырудың тәуекелдері, жобаға арналған күнтізбелік жоспар, жалпы шығармашылық жобаның дизайны
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Жалпы туристік білім модулі (Туризмология негіздері)
Пәнді оқытудың мақсаты: халыққа туристік - экскурсиялық қызмет көрсетудің кез келген саласында жұмыс істей алатын туризм саласында кең бейінді мамандар даярлау. Осы пәнді оқытудың аясында: рекреация, рекреациялық қызмет, туризм географиясы туралы ұғым; рекреациялық ресурстардың құрылымы; туризмді аумақтық ұйымдастырудың ғылыми және практикалық негіздері; кеңістіктік және әлеуметтік-экономикалық құбылыс ретіндегі туризм туралы қазіргі заманғы теория; әлемдік туризм индустриясының даму тенденциялары, оның трансұлттық сипаты; туризм индустриясының даму шарттары, оның ерекшеліктері зерделенеді
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Мораль және этика
Пәнді оқытудың мақсаты: дүниежүзілік мәдениет тарихындағы моральдық реттеудің қалыптасуы; Осы пәнді оқытудың аясында: Этика ғылым ретінде, Мораль және оның негізгі сипаттамалары, Этикалық ойдың генезисі мен қалыптасу тарихы, Этика қазақ философиясының өзегі ретінде, Достық, махаббат, неке және отбасының адамгершілік негіздері, Этика және этикет, Этикет мәдениеттің көрінісі ретінде
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Іскерлік коммуникациясы
Пәнді оқытудың мақсаты: іскерлік қарым-қатынас теориясы мен практикасы саласында білім беру, іскерлік қарым-қатынастың ең тиімді әдістері мен формалары негізінде болашақта кәсіби қызметті жүзеге асыруға мүмкіндік беретін коммуникативтік құзыреттіліктерді қалыптастыру және дамыту; Осы пәнді оқытудың аясында: Іскерлік қарым-қатынас, олардың ерекшеліктері, құрылымы, Іскерлік қарым-қатынастың ерекшеліктері мен формалары, Іскер тұлғаның бейнесі, Бейнелеу, Іскерлік құжаттама, Ұйымдастыру-басқару құжаттамасының сипаттамасы, Еңбек қатынастары бойынша құжаттама, Құжаттаманы басқару (енгізу кезінде өңдеу, есепке алу және сақтау тәртібі, мұрағатқа тапсыру), Электрондық құжат айналымы жүйелері
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Экскурсиятану
Пәнді оқытудың мақсаты: білімнің экскурсиялық әдісі туралы теориялық білімді қалыптастыру, экскурсиялар мен оларды өткізу технологияларын дайындау дағдыларын қалыптастыру, осы дағдыларды болашақ жұмысында қолдану; Осы пәнді оқытудың аясында: туристерге және жергілікті халыққа экскурсиялық қызмет көрсетудің мазмұны мен ұйымдастырылуына, экскурсияның мәні мен ерекшеліктеріне, педагогикалық танымдық-тәрбие процесі ретінде байланысты проблемалар; Қазақстанда экскурсиялық істің пайда болу және даму тарихы; экскурсияның функциялары мен белгілері, оның ажырамас байланысқан тараптары-әңгіме және көрсетілім; онда жіктеу келтіріледі экскурсиялар және олардың кең тақырыптары егжей-тегжейлі талданады
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге альпинизм, тау туризмі, жорық, су туризмі сияқты белсенді туризм түрлерінің техникасы мен тактикасын, сонымен қатар белсенді туризмдегі қауіпсіздік пен этикаға үйрету; Осы пәннің шеңберінде туризмнің белсенді түрлерінің технологиясы мен тактикасының негізгі түсініктері оқытылады; белсенді туристік саяхаттың ішкі және шетелдік классификациясы; туризмнің белсенді түрлері бойынша тактикалық әзірлемелерді құрудың мазмұны мен әдістемесі және т.б.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Қонақ үй шаруашылығының және мейрамхана ісінің инфрақұрылымы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге мейрамханалар мен қонақ үйлердің инфрақұрылымын ұйымдастыру және басқару негіздерін үйрету; Осы пәнді оқытудың аясында: мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесі инфрақұрылымының экономикалық мәні мен құрамы, қонақ үйлер мен мейрамханалардың көлемдік-жоспарлау шешімі, қонақ үйлер мен мейрамханалардың тіршілікті қамтамасыз ету жүйесі, қызмет көрсетудің материалдық-техникалық базасы, қонақ үй-мейрамхана кешеніндегі техникалық эстетика мен дизайн, мейрамхана мен қонақ үй инфрақұрылымының қалыптасу жай-күйін талдау зерделенеді
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Туризмнің инфрақұрылымы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерді туристік инфрақұрылымды құрудың, дамытудың және басқарудың негізгі аспектілерімен, туристік инфрақұрылымның ұғымдарымен, анықтамаларымен және жіктелуімен, оның элементтерімен, функциялары мен ерекшеліктерімен таныстыру, сондай-ақ туристік объектілер мен олардың инфрақұрылымын жоспарлау және дамыту; Осы пәнді оқытудың аясында: туризм инфрақұрылымының қазіргі заманғы сипаттамасы, туристік саланы басқарудың мемлекеттік құрылымы, Қазақстандағы туристік саланың қазіргі жай-күйі, көлік инфрақұрылымының қазіргі жай-күйі, туристерге экскурсиялық қызмет көрсету, туристерді орналастыру инфрақұрылымы, қонақ үйді басқару құрылымы, туристерді тамақтандыру индустриясының инфрақұрылымы, көліктік қызмет көрсету инфрақұрылымы, жердегі көліктік қызмет көрсету, ойын-сауық индустриясының инфрақұрылымы, ақпараттық қамтамасыз ету зерделенеді туристік сала
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Экстремальды табиғи ортада туризм техникасының негіздері
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге экстремалды туризмнің теориялық және практикалық дайындығы туралы білім беру; Осы пән шеңберінде туристік іс-шараларды қауіпсіз өткізуді қамтамасыз етудің негізгі ережелері; қатысушылардың жас ерекшеліктерін және басқа да ерекшеліктерін ескере отырып, табиғи орта жағдайында барлық күрделілік санатындағы маршруттарда топпен жұмыс істеу дағдылары; экстремалды жағдайларда адамның өмір сүруін дайындау дағдыларын меңгеру; спорттық дайындықтың негізгі дағдыларын меңгеру; салауатты өмір салтын қалыптастыру зерттеленеді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Жалпы туристік білім модулі (Туризм тарихы)
Пәнді оқытудың мақсаты: туралы теориялық және практикалық білім әлемдегі туризмнің даму тарихы, посткеңестік кезең және Қазақстан туризмінің тарихы, туризмнің, халықаралық және отандық туризмнің халықаралық және құқықтық базасын дамыту қоғамдық туристік ұйымдар Осы пәнді оқытудың аясында: саяхаттардың пайда болу тарихы; қоршаған әлемді тануға, "ойкуменаның" шекараларын кеңейтуге барынша үлес қосқан ұлы саяхатшылар, теңізшілер мен жер іздеушілер туралы мәліметтер, олардың саяхаттарының маршруттары мен уәждемелері, осы саяхаттардың негізгі мақсаттары мен уәждері; ерте орта ғасырлардан бүгінгі күнге дейінгі экономика саласы ретінде туризмнің қалыптасуы мен қалыптасу кезеңдері зерттеледі; қазіргі Қазақстан аумағында саяхат пен туризмнің пайда болу және даму тарихы
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Елтану
Пәнді оқытудың мақсаты: елтанудың маңызды қағидаттары, заңдары, категориялары, оның негізгі проблемалары мен құндылықтары туралы түсінік қалыптастыру, елтану ойлауының бастапқы дағдыларын қалыптастыру, олардың географиялық-елтану-туристік терминологиясы мен тұжырымдамалық аппаратын игеруі; Осы пәнді оқытудың аясында: әлем елдерінің физикалық-географиялық жағдайы; климат, көрікті жерлер, экономиканың, демографияның, халық кәсіпшілігінің дамуы; осы елдердің рейтингін талдау; әлем елдерінің ірі қалаларын немесе елді мекендерін зерттеу; өнеркәсіп пен ауыл шаруашылығын дамыту, туристік инфрақұрылымды дамыту зерттеледі
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің табысты туристік бизнесті ұйымдастыру және басқару үшін қажетті білімдерін, дағдылары мен құзыреттерін қалыптастыру; Осы пән шеңберінде туристік кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру, туристік кәсіпорындағы басқару және бақылау негіздері, туристерге қызмет көрсетуді жоспарлау, көлік саяхаттарын ұйымдастыру, жол саяхаттарын жобалау, авиациялық туристік маршруттарды дайындау және өткізу ерекшеліктері, теміржол және су саяхаттарын жоспарлау және ұйымдастыру, туристерге қызмет көрсету мәдениеті мен сапасы, менеджерлердің шағымдармен жұмысы, туристік қызмет көрсетуге сараланған көзқарас зерделенеді
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Жалпы туристік білім модулі (Халықаралық туризм географиясы)
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің ерекшеліктері туралы білімдерін қалыптастырухалықаралық туризмді кеңістіктік саралау. Осы пәнді оқытудың аясында: туризмнің адам қызметінің ерекше нысаны ретіндегі жалпы сипаттамасы; халықаралық туризмді дамыту ерекшеліктері; туризм түрлерінің таралуының жіктелуі мен географиялық ерекшеліктері; халықаралық туристік ұйымдар; негізгі туристік өңірлердің, елдердің, орталықтардың сипаттамасы зерделенеді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Минордың 1-ші пәні
2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. Бұлтты технологиялар 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Әлеуметтік психология 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Заманауи дизайндағы этностиль 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Тіршілік қауіпсіздігі 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР еңбек құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. ШОБ қаржыландыру және кредит беру 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Кәсіпкерлік негіздері 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Риторика және мәдениетаралық коммуникация 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Коммуникативтік практика және сөйлеу мәдениеті
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Ойын-сауық индустриясы
Пәнді оқудың мақсаты: Ойын-сауық индустриясының объектілері, туристердің бос уақытын ұйымдастыру, анимациялық қызмет түрлері, анимациялық бағдарламалар мен іс-шаралардың түрлері туралы білім жүйесін қалыптастыру, игерілген білімді практикалық міндеттерді іске асыру үшін қолдана білу; Осы пәнді оқытудың аясында: Демалыс индустриясы, Демалыс индустриясының қалыптасуының мәні мен ерекшеліктері, Ойын-сауық индустриясының құрамы мен құрылымы, Туристік анимациядағы негізгі ұғымдар, Қонақ үй анимациясын басқарудағы басқарылатын ішкі жүйенің сипаттамасы, Туристік анимациялық қызметтегі ойын бизнесі, Тақырыптық іс-шара, Сценарий жазу, Мерекелік іс-шаралар, Қонақ үйдің ойын-сауық бағдарламалары, Кешкі шоулар
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Көңіл көтеру бағдарламаларын жоспарлау және ұйымдастыру
Пәнді оқудың мақсаты: іс-шараларды ұйымдастыру және персоналды басқару саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру, сондай-ақ ойын-сауық бағдарламалары мен іс-шараларды құру кезінде креативтілік пен инновациялық ойлауды, келушілермен, агенттіктермен, демеушілермен және басқа да мүдделі тараптармен өзара іс-қимыл жасау үшін қажетті коммуникация дағдыларын дамыту; Бұл пән аясында ойын-сауықты жоспарлау және ұйымдастыру процесі, ойын-сауықтың адамның рухани әлеміне әсер ету механизмі, ойын-сауық бағдарламаларын ұйымдастыру және жүргізу әдістемесі, ойын-сауықтың тәрбиелік мүмкіндіктерінің сипаттамасы, жоспарлау мен ұйымдастырудағы ойын-сауық бағдарламаларының факторлары, жетекші ойын-сауық бағдарламаларының кәсіби және жеке біліктілігі зерттеледі
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Гастрономиялық туризм
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерде тарихи, діни, ұлттық, әлеуметтік медициналық, климаттық-географиялық, ақпараттық және идеологиялық аспектілері тұрғысынан гастротуризм мен тамақ өнеркәсібінің ерекшеліктері туралы теориялық білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Әртүрлі елдердегі тағам дәстүрлерінің даму тарихы мен кезеңдері; Дүние жүзі халықтарының ұлттық дәстүрлері мен тағам мәдениетінің қалыптасу принциптері; Еуропа халықтарының тағам дәстүрлерінің ұлттық ерекшеліктері; Азия-Тынық мұхиты елдері халықтарының дәстүрлері мен тағам мәдениеті; Дүние жүзі халықтарының тағам мәдениетіндегі сусындардың алатын орны; Шай: рәсімдер мен рәсімдер; Дүние жүзі халықтарының мейрамы мен дәстүрі
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Тұрақты даму негіздері
Пәнді оқытудың мақсаты: Студенттерге тұрақты даму принциптері, құндылықтары мен әдіснамасы туралы жан-жақты түсінік беру және қоршаған ортаны қорғау, әлеуметтік әділеттілікті қамтамасыз ету және экономикалық тұрақтылықты қамтамасыз ету мақсатында адам қызметінің әртүрлі салаларында тұрақты тәсілдерді қолдану дағдыларын ұзақ мерзімде дамыту; Осы пәнді оқытудың аясында: тұрақты даму тұжырымдамасы және оның негізгі принциптері зерттеледі, Тұрақтылық идеясының тарихы мен эволюциясы, Қоршаған ортаның тұрақтылығы: қоршаған ортаның ластануы және оның алдын алу әдістері, Табиғи ресурстар мен биоәртүрлілікті басқару, Тұрақты даму және жасыл инвестициялар, Тұрақты тұтыну және өндіріс, Әлеуметтік тұрақтылық және әлеуметтік әділеттілік мәселелері, Тұрақты даму контекстіндегі теңдік және инклюзия, Инновациялар және технологиялар: жасыл технологиялар мен тұрақты дамуға арналған инновациялар, Ақпараттық технологиялар және олардың тұрақтылыққа қол жеткізудегі рөлі, Тұрақты дамудың этикалық аспектілері, Тұрақтылық жағдайында көшбасшылықты дамыту, Жаһандық проблемалар және тұрақты дамудың заманауи сын-қатерлері, Жобалық қызметте тұрақты даму принциптерін қолдану
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақ үй қызметін ұйымдастыру
Пәнді оқудың мақсаты студенттерді қонақ үй бизнесін ұйымдастыру негіздерімен және қонақ үй индустриясында жоғары сапалы қызмет көрсетумен таныстыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Пәннің теориялық негіздері, Қазіргі заманғы қонақ үй мен туроператордың өзара әрекеттесуі, Қонақжайлылық кәсіпорындарының эволюциясы, Орналастыру құралдарының жіктелуі, Басқаруды ұйымдастыру, Қонақ үй кешенінің ішкі құрылымы, Қонақ үй кешенінде тамақтануды ұйымдастыру, Қонақ үй кешенінде қосымша қызметтер көрсету
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Тамақтану және сусындар қызметі
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің тамақтану және сусындар қызметін ұйымдастырудың негізгі ұғымдары, элементтері мен принциптері туралы білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үйде тамақтануды ұйымдастырудың жұмыс істеу принциптері, Food and Beverage бөлімі, Қызмет көрсету персоналы және олардың функциялары, Тамақтануды ұйымдастыру, Мейрамханалар мен барлар, Тамақтану кәсіпорындарының түрлері және олардың ерекшеліктері, Толық пансионат, жартылай панисон жағдайында тамақтануды ұйымдастыру, тамақтандыру; банкеттерге қызмет көрсету; тағамдар бөлімінің қызметкерлері және пәнді оқу мақсаты: студенттердің тамақтану және сусындар қызметін ұйымдастырудың негізгі ұғымдары, элементтері мен принциптері туралы білімдерін қалыптастыру
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Туризм менеджменті)
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде принциптерді, функцияларды, әдістер мен стильдерді, ұйымдастырушылық құрылымдарды, басқару шешімдерін қабылдау әдістерін, менеджменттің тиімділігін зерделеу негізінде туристік ұйымдарды басқарудың жүйелі, кәсіби білімдерін, білікті дағдылары мен дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Осы пән шеңберінде: туризм басқару объектісі ретінде; туризмді басқару жүйесі мен құрылымы; туризм менеджментінің функциялары мен принциптері; менеджмент әдістері; туристік фирманы басқару стилі; туристік фирманың персоналын басқару; қарым-қатынас өнері; іскерлік кездесулер мен келіссөздер өткізуді ұйымдастыру; Қызмет көрсету саласындағы қақтығыстарды басқару; Туризм менеджментінің тиімділігі зерттеледі
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Экологиялық туризм
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге табиғи және мәдени ортаны ескере отырып, туризмді ұйымдастыру негіздерін үйрету, сондай-ақ туризмнің экологиялық, әлеуметтік және экономикалық салдарын түсінуді қамтамасыз ету; Аталған пән шеңберінде экологиялық туризмнің теориялық негіздері; экологиялық туризмнің ресурстық базасы мен түрлері; экологиялық туризм инфрақұрылымы; әлемдік экологиялық туризм географиясы; Қазақстандағы экологиялық туризм; экологиялық туризм менеджменті; экологиялық туроперейтинг; экологиялық туризмдегі қоршаған ортаға әсерді төмендету технологиялары; экологиялық туризмдегі қауіпсіздікті қамтамасыз ету; экологиялық туризмдегі кәсіби кадрлар оқытылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы логистика
Пәнді оқудың мақсаты: логистика саласындағы болашақ маманның дайындығын қалыптастыру, кәсіпорындарды басқаруда логистиканың заманауи құралдарын қолдана білу. қызмет көрсету салалары , баға саясаты; Осы пәнді оқытудың аясында: логистика түсінігі, мақсаттары, міндеттері, түсінігі; логистикалық ағындар; материалдық және ақпараттық ағындар; логистикалық жүйелер; логистиканың функционалдық бағыттары; логистиканы сатып алу
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Авторлық турларды әзірлеу
Пәнді оқудың мақсаты: Авторлық турларды әзірлеу және ілгерілету саласында кәсіби дағдыларды қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: авторлық турларды ұйымдастыру және насихаттау ерекшеліктері; туризм нарығын зерттеу; ауданда орналасқан мәдени және тарихи ресурстарды ескере отырып, түпнұсқа турларды әзірлеу; тұтынушылардың сұраныстарына тікелей бейімделу; бәсекелестік артықшылықтарды қалыптастыру; брендинг нарықтың даму тенденцияларын ескереді
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Өлкетану
Осы пән шеңберінде Қазақстан Республикасындағы өлкетанудың мәні мен міндеттері; туристік қызметтегі физикалық-географиялық зерттеулер; геофизикалық зерттеулер; өсімдіктер мен жануарлар әлемінің түйінді ұғымдары; фенологиялық фитофенологиялық және зоофеналогиялық бақылаулар; экономикалық-әлеуметтік географиялық зерттеулердің мақсаттары мен міндеттері; экономикалық-географиялық зерттеулердің әлеуметтік-географиялық зерттеулері; тарихи өлкетанудың негіздері; мұрағаттар; сәулет ескерткіштері және археология негіздері; ономастика; топонимика; музейтану негіздері зерделенеді; экскурсиялық-өлкетану жұмысының нысандары мен әдістері зерделенеді
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй шаруашылығы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің қонақ үй бизнесін басқару саласындағы білімдерін, дағдылары мен құзыреттерін қалыптастыру; Осы пән шеңберінде қонақ үй қызметтерінің пайда болу тарихы; туристерді орналастыру құралдарының сыныптамасы; қонақ үйде қызмет көрсету технологиясы; қонақ үйлердегі маркетинг; қонақ үй индустриясы кәсіпорындарындағы менеджмент; қонақ үйдің тіршілігін қамтамасыз ету жүйелері; қонақ үй қызметтері; қонақ үйлерді жабдықтау және жарақтандыру; қонақ үйлерде тамақтануды ұйымдастыру; қонақ үй индустриясындағы корпоративтік мәдениет; қонақ үйлердегі анимациялық қызмет; қонақ үй индустриясының қазіргі даму кезеңі зерделенеді
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Қонақжайлылықтағы бизнс-психологиясы
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің туристердің кез-келген қажеттіліктері мен тілектерін қанағаттандыратын қызметкерлердің кешенді қызметі саласында теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қызмет көрсету психологиясы, Қонақжайлылық ұғымы, Қонақжайлылық туристерге қызмет көрсетудің психологиялық аспектісі ретінде, Қызметкерлердің позициясы (психологиялық мәселелер), Клиентке деген көзқарас, Тұлға психологиясы, Кәсіпкерлер қызметінің психологиясы, Тұлғаның әлеуметтік психологиясы
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Туристік өнеркәсіптегі персоналды басқару
Пәнді оқудың мақсаты: кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың ғылыми және практикалық негіздерін, оны қазіргі жағдайда жоспарлау әдістерін тарату және қолдану; Осы пән аясында оқытылады: кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру шарттары мен формалары; персоналды басқару негіздері, Туристік индустрия кәсіпорындарының персоналды басқару принциптері мен әдістері, персоналдың кәсіби дамуын ұйымдастыру, ұйымдастырушылық мәдениет және қызметтік қарым-қатынас этикасы элементтерінің негіздері;кадрлық жоспарлау негіздері, персоналды іріктеу негіздері, персоналды іскерлік бағалау әдістері
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Туристік бизнестегі инновациялар
Пәнді оқудың мақсаты: инновациялардың мәнімен, туризм саласындағы инновациялардың түрлері мен ерекшеліктерімен, инновациялық қызметті басқару әдістерімен және инновациялық технологиялармен таныстыру: осы пән аясында мыналар зерттеледі: инновациялық қызметтің мәні мен функциялары, туристік индустриядағы инновациялардың қазіргі жай-күйінің ерекшеліктері, инновациялық процестердегі зияткерлік меншік, ғылыми-техникалық инновациялардың туризмнің дамуына әсері, туризмдегі инновациялар, туризмдегі инновациялық технологиялар
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қызмет көрсету саласындағы маркетинг)
Пәнді оқытудың мақсаты: қызмет көрсету саласын ұйымдастыру жөніндегі маманның қызметіне қатысты маркетингтік жұмысты ұйымдастыру бойынша теориялық білім мен практикалық дағдылар жүйесін беру; Осы пән шеңберінде: туристік маркетингтің теориялық негіздері; Туристік маркетинг жүйесі; нарықты сегменттеу және позициялау; тұтынушылардың мінез-құлқы; Туризмдегі сапаны маркетингтік басқару; Туристік өнімнің баға саясаты; туристік индустрияның тауарлары мен қызметтерін бөлу арналары; туристік маркетингтің коммуникациялары; Бәсекелестік және бәсекеге қабілеттілік; маркетингті жоспарлау; ішкі және халықаралық маркетинг зерттеледі
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кейтеринг ұйымдастыру
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің кейтеринг-индустрия саласында практикалық дағдыларын қалыптастыру; Осы пән шеңберінде кейтеринг тамақтандыру қызметтерін ұсыну нысаны ретінде; кейтерингтік компаниялардың жұмысын ұйымдастыру; кейтерингтік компаниялардың персоналы; кейтерингтік Компанияның сапа менеджменті жүйесін қалыптастыру; кейтерингтік компанияның маркетингі және қызметтерін ілгерілету; Көшпелі қызмет көрсету мейрамханасының жұмысы үшін қажетті жабдық ретінде зерделенеді
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақүй және мейрамхана жабдығының технологиясы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің қонақ үй және мейрамхана бизнесіне арналған жабдықтарды таңдау, пайдалану және техникалық қызмет көрсету саласында білімдерін, дағдылары мен құзыреттерін қалыптастыру; Технологиялық процестерді, жабдықпен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік және гигиена негіздерін зерттеу; Осы пән аясында қонақ үйлер мен мейрамханалардың үй-жайлары, қонақ үйлер мен мейрамханалардың үй-жайларын жиһаздау және жабдықтау, қонақ үйлердің қоғамдық бөлімі мен тұрғын үй қорының үй-жайлары, инженерлік желілер, қонақ үйлер мен мейрамханалардың коммуникациялары мен жабдықтары мен мейрамханалардың жабдықтары, қонақ үйлер мен мейрамханалардың шыны және металл ыдыстардың тағайындалуы мен пайдаланылуы, тамақтану кәсіпорындарына арналған жабдықтар, қонақ үйлер мен мейрамханаларды безендіруі оқытылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Туристік қызметтерді сатудың заманауи технологиялары
Пәнді оқудың мақсаты: туристік қызметтерді сатудың кәсіби дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: туристік қызметтерді сату, бәсекелестік ортада туристік өнімді өткізу әдістері мен нысандары, қазіргі заманғы сату технологияларының және әлеуетті клиенттермен жұмыс істеудің ерекшеліктері, заманауи автоматтандырылған сату технологияларының сипаттамалары, тұтынушыларға сатудан кейінгі қызмет көрсету алгоритмі, негізгі тәсілдер. жеке және бағдарламалық турларды өткізудің оңтайлы әдістерін анықтау
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Минордың 2ші пәні
2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. Үлкен деректер жүйелерінде ақпаратты бөліп өңдеудің теориялық негіздері 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Жанжал психологиясы 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Интерьердегі тоқыма 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Экология және орнықты даму 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР экологиялық құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. ШОБ қаржылық есебі және есептілігі 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Бизнес-жоспарлауға енгізу 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Әдеби редактор 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Мәдениетаралық коммуникация және іскерлік хат-хабарларды аудару
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіби шетел тілі
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің коммуникативті құзыреттілігін игеру, бұл болашақта кәсіби қызметтің әртүрлі салаларында шет тілін қолдануға мүмкіндік береді; Осы пәнді оқытудың аясында: кәсіби салада шет тілінде ауызша және жазбаша сөйлеуді оқыту тәсілдері, мәтіндерді оқу және трансформациялау, кәсіби тақырыптар туралы ақпарат зерделенеді, Сондай-ақ, пәнді оқыту грамматиканың лексикалық материалын, мамандық мәтіндерін және кәсіби бағытты қамтиды, Білім алушы әртүрлі салалардағы кәсіби тақырыптар бойынша қарым-қатынас жасауға және тұтастай алғанда мәдениет деңгейін арттыруға мүмкіндік алады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қонақжайлылық индустриясындағы СММ маркетингі)
Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде СММ-құралдардың көмегімен бизнесті ілгерілету туралы түсінік қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: SMM стратегиясын әзірлеу: кезеңдері, Мақсатты аудиторияны, брендті және бәсекелестерді талдау, Мақсаттар мен міндеттер қою, KPI өндірісі, Мазмұн тақырыптары мен форматтары, Жылжыту жоспары, Мақсат, Аналитика
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Минордың 3ші пәні
2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. АТ стратегиясын әзірлеу 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Қайшылықтарды шешу тренингі 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Интерьер дизайнын жабдықтау және абаттандыру 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Экологиялық сараптама 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР отбасылық құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. Кәсіпкерлік қызметке салық салу 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Бизнесті дамыту және бағалау 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Жазба сөйлеу стилистикасы мен мәдениеті 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Халықаралық тесттерге (IELTS) дайындық
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қазақстанның мәдени-тарихи мұрасы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің Қазақстан Республикасының тарихи, мәдени орындары, олардың Қазақстан Республикасының туризм индустриясын дамытудағы маңызы туралы білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қазақстан дамуының тарихи-мәдени ерекшеліктері, Тарихи нысандар, Қазақстан Республикасының мәдени мұра объектілері, ЮНЕСКО-ның мәдени мұра нысандары
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қаржылық сауаттылық
Пәнді оқытудың мақсаты: қаржылық қатынастардың маңызды салаларын көрсететін базалық қаржы-экономикалық ұғымдарды, сондай-ақ қаржы нарығындағы қаржы институттарының кең ауқымымен тиімді өзара іс-қимыл жасауға мүмкіндік беретін дағдылар мен құзыреттерді игеру арқылы студентер арасында қаржылық сауаттылық негіздерін қалыптастыру болып табылады; Осы пәнді оқытудың аясында: Қаржы және қаржы жүйесі туралы түсінік, Негізгі макроэкономикалық көрсеткіштер, Қаржы нарығы, Жеке қаржыландыру, Жинақ және салымдар, Несиелер мен зайымдар, Есеп айырысулар мен төлемдер, Банктер және банктік операциялар, Банк карталарының түрлері, Қор нарықтары, Қаржы пирамидалары және қаржылық алаяқтық, Есептеулер мен төлемдерде пластикалық карталарды қолдану, Ақшаны сақтау айырбастау және аудару
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы тәуекел
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерде қызмет көрсету және қауіпсіздік әдістері саласындағы тәуекелдерді анықтаудың ғылыми негіздерін қалыптастыру; Осы пән шеңберінде қызмет көрсету саласындағы тәуекелдердің теориялық негіздері; қызмет көрсету саласының түсінігі мен мәні; тәуекелдердің жалпы жүйесіндегі сервис саласы тәуекелдерінің орны; кәсіпорын қызметіндегі тәуекелдерді басқару зерделенеді
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті
Пәнді оқудың мақсаты: Болашақ мамандардың мейрамханаларда тамақтану мәдениетін ұйымдастырудың заманауи формалары мен әдістері саласындағы негізгі теориялық білімдері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: қызметтің нақты түрі ретінде қызмет көрсету; қызметке қажеттілік және оның маңызы; әлеуметтік қызмет; мейрамхана және қонақ үй индустриясы; көлік қызметі; тамақтандыру; жиналыстар, конференциялар, көрмелер бойынша қызметтер; Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті: кәсіпорындағы тамақтандыру, тамақтандыру мекемелерінің классификациясы және олардың жабдықталуы, қызмет көрсететін персоналға қойылатын заманауи талаптар
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туристік-өлкетану жұмысы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің ішкі және халықаралық туризмді дамыту үшін шетелдік және отандық туристік-рекреациялық (табиғи және тарихи-мәдени) ресурстардың туристік құрылымдарын игеруі; Осы пән барысында Қазақстан Республикасындағы өлкетанудың мәні мен міндеттері, Туристік қызметтегі физикалық-географиялық зерттеулер зерделенеді, туристік қызметті жүргізудің мәні мен әдістері, геофизикалық зерттеулер, фенологиялық бақылаулар, фитофенологиялық және зоофенологиялық бақылаулар, әлеуметтік-географиялық зерттеулер, экономикалық-географиялық зерттеулер, тарихи өлкетану негіздері, мұрағаттар, сәулет ескерткіштері және археология негіздері, ономастика, өлкетану - экскурсиялық әзірлемелердің мазмұны мен әдістемесі, экскурсиялық-өлкетану жұмысының нысандары мен әдістері
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туризмдегі сапа менеджмент
Пәнді оқудың мақсаты: туристік индустрияда сапа, стандарттау және сертификаттау бойынша нормативтік құжаттарды пайдалану саласында білім беру; Осы пәнді оқытудың аясында: Басқару объектісі ретінде қызмет көрсету сапасы; ISO стандарттарына негізделген сапа менеджменті; Қонақжайлылық индустриясындағы сапаны басқарудың әдіснамалық ерекшеліктері; Кедотт-Турджеон қызмет элементтерінің типологиясы, алынған қызмет туралы тұтынушылардың қабылдауын талдау және бағалау үшін пайдаланылады; Сапа функциясын құрылымдауға негізделген қызмет сапасын басқару; Туризм саласына ISO 9000 халықаралық стандарттарын енгізу
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Авиабилеттерді броньдаудың халықаралық жүйелері
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге кәсіби қызметтің негізгі түрін игеру туралы білім беру: тасымалдаулар мен қызметтерді және тиісті кәсіби құзыреттерді брондау және сату; Осы пән барысында әуе кемелерінде жолаушыларды тасымалдауды брондау технологиясы, авиатасымалдау кепілдігі ретінде авиабилеттерді брондау, Амадеус (Amadeus), Сэйбр (Sabre), Галилео (Galileo), Габриэль (Gabriel SITA) авиабилеттерді броньдаудың халықаралық жүйелері, АРС Сирена-Трэвел авиатасымалдарды броньдау жүйесі, авиатасымалдарды сату және броньдау бойынша қызметті жүзеге асыратын ұйым зерделенеді жолаушылар және жүк тасымалдары (ҰҚЖ)
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Курорт шаруашылығының рекреациялық негіздері
Пәнді оқудың мақсаты: адамның физикалық, психикалық және функционалдық мүмкіндіктерін зерттеу және жетілдіру, салауатты өмір салты принциптерін әзірлеу және бекіту, оларды практикалық іске асыру; Бұл пән барысында курорттық істің мәні мен міндеттері зерттеледі. курортологияның пәні және негізгі ұғымдары, курорттық медицина негіздері, рекреация ұғымы, рекреациялық қызметтің жіктелуі және құрылымдық ерекшеліктері, курорттарды басқару, курорттық қызмет нысандары, курорттық қызметті басқарудағы маркетинг тұжырымдамасы, санаторийдің жұмысын ұйымдастыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризмдегі Web-технологиялар
Пәнді оқудың мақсаты: сайттарды әзірлеудің практикалық дағдыларын үйрену және игеру; Осы пәнді оқытудың аясында: веб-дизайн мен интернет-бағдарламалаудың негізгі ұғымдары мен принциптері; веб-дизайн және интернет-бағдарламалау негіздері, веб-сайтты жобалау және дизайн технологиясы негіздері, бағдарламалау негіздері
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Қонақүйлерді брондау жүйелері
Пәнді оқудың мақсаты: оқушылардың қонақүйлерді брондау жүйесінің кәсіби қызмет түрін, оның ішінде кәсіби және жалпы құзыреттіліктерді меңгеруі; Пән барысында халықаралық қонақ үй ережелері, халықаралық қонақ үй конвенциясы, қонақ үйді анықтау кезінде қонақты таңдауға әсер ететін фактор ретінде брондау, халықаралық ережелер бойынша негізгі нормативтік құжаттар оқытылады қонақ үй қызметтерін ұсыну, бөлме брондау түсінігі, брондау қызметінің функциялары, брондау түрлері мен әдістері, брондау өтінімдерін алу арналары, халықаралық брондау және брондау желілері (GDS): Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісі
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге мейрамхана рынка нарығын және Қоғамдық тамақтанудың әртүрлі түрлерін қалыптастырудың заңдылықтары мен ерекшеліктерін зерттеу саласында білім беру; Осы пән шеңберінде қонақ үйдегі тамақтану кәсіпорындарында сервис пен қызметтің мазмұны; тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді жетілдірудің міндеттері мен жолдары; сауда үй – жайларының сипаттамасы мен жабдықталуы; қонақтарға қызмет көрсетуге дайындық; қызмет көрсетуді ұйымдастыру және өнері; барларда қызмет көрсетуді ұйымдастырудың ерекшеліктері; қабылдаулар мен банкеттер; заманауи этикет және іскерлік хаттама; қызмет көрсетудің арнайы нысандары; қауіпсіздік жүйелері-бұқаралық тамақтандыру кәсіпорындарында сервистің маңызды элементі болып табылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жылдам тамақтану кәсіпорындары
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге рационалды тамақтануды ұйымдастыру негіздерін, әртүрлі тамақтану мектептерін, туристердің тамақтануының ұлттық және аймақтық ерекшеліктерін зерттеу саласында білім беру; Осы пән аясында жылдам тамақтану кәсіпорындарындағы сервис және қызмет көрсету мазмұны; жылдам тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді жетілдіру міндеттері мен жолдары; сауда үй-жайларының сипаттамасы және жабдықталуы; қонақтарға қызмет көрсетуге дайындық; қызмет көрсетуді ұйымдастыру және өнері; барларда қызмет көрсетуді ұйымдастыру ерекшеліктері; қабылдаулар мен банкеттер; заманауи этикет және іскерлік хаттама; қызмет көрсетудің арнайы нысандары; қауіпсіздік жүйесі зерттделенеді
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Топография негіздері және жергілікті жерде бағдарлау
Осы пән шеңберінде топографиялық карталар туралы жалпы және арнайы білім, олардың мазмұны мен жасау әдістері, қолданбалы географиялық есептерді шешу үшін қолдану мүмкіндіктері, жергілікті жерді топографиялық түсіру тәсілдері; далалық өлшеулердің және кеңістіктік ақпаратты камералдық өңдеудің әдістемелік және практикалық дағдылары зерттеленеді
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Курортология және емдік туризм
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерді Қазақстандағы және шетелдегі санаторий-курорттық істің тарихи даму ерекшеліктерімен және қазіргі жағдайымен, курорттық істі ұйымдастыру қағидаттарымен таныстыру, сондай-ақ рекреациялық ресурстарды талдаудың практикалық дағдыларын беру; Осы пәнді оқытудың аясында: : курортологияның теориялық негіздері, негізгі бөлімдері, негізгі терминдер мен ұғымдар, курорттардың пайда болуы мен дамуы, курорттар және олардың типтері, рекреация туралы түсінік, санаториялық-курорттық емдеу және оның негізгі принциптері, минералды көздер мен су, емдік балшықтар және балшықпен емдеу, санаториялық-курорттық емдеудің танымал әдістері: бальнеотерапия, талассотерапия, қымыз емдеу, ЕДШ
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қазақстанның туристік ресурстары
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерде Қазақстан туризмінің географиясы дамуының аумақтық ерекшеліктері, туристік игерілуі және Қазақстандағы туризмді дамыту перспективалары туралы түсінік қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қазақстандағы туризм географиясы салыстырмалы түрде жақында құрылған дербес географиялық пән; Ол студенттерде туристік қызметті аумақтық (кеңістіктік) ұйымдастыру туралы толық білімді қалыптастырады; Пәнді оқу процесінде білім алушы білуі керек: туризмнің арнайы түрлерінің дамуының аймақтық ерекшеліктерін; ел аймақтарындағы туризмді дамытудың заманауи мәселелері.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Нұсқаушылық қызмет
Пәнді оқудың мақсаты: Білім алушыны спорттық Туризмдегі туристік дайындықтың негіздерімен және элементтерімен таныстыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қарапайым туристік саяхатты өткізу ережелері; қарапайым саяхатты ұйымдастыру – демалыс күндері жорық; туған өлкенің туристік мүмкіндіктері; қарапайым саяхатты ұйымдастыру – демалыс күндері жорық; туристік топ түсінігі және оның кадрлық құрамы; жеке және топтық жабдықтар; ПВД-дағы тағам; топография; қарапайым табиғи кедергілер және оларды жеңу жолдары; туристік өмір және қажетті құрал-жабдықтар; қыста, жазда және маусымаралық уақытта серуендеу және саяхаттау ерекшеліктері; туристік дене тәрбиесінің негіздері; туристік гигиена және алғашқы медициналық көмек туралы түсінік; табиғи ортадағы қауіпсіздік және тіршілік ету негіздері
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Event-туризм
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің тиісті әдістерді қолдана отырып, event - туризм саласында біртұтас көрінісін қалыптастыру; Осы пән шеңберінде оқиғалық туризмнің мақсаттары мен қағидаттары; оқиғалық туризмге жүйелі көзқарас; оқиғалық туризмнің негізгі кезеңдері мен объектісі; event-Туризмдегі адам ресурстарын жоспарлау; іс - шараны ұйымдастырушылық жобалау; event-Туризмдегі Қонақжайлылық және қызмет көрсету; оқиғаларды басқарудағы ақпараттық технологиялар зерделенеді
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жобаларды басқару
Пәнді оқудың мақсаты: жобаларды басқарудың негізгі тұжырымдамаларын, әдіснамалары мен құралдарын зерделеу, қызметтің әртүрлі салаларында, соның ішінде туризмде кез келген күрделіліктегі жобаларды жоспарлау, ұйымдастыру, бақылау және басқару саласында құзыреттерді қалыптастыру; Осы пән аясында жобаларды басқару теориясы мен тәжірибесінің негіздері оқытылады; Жобалау қызметінің тәуекелдері және оларды бақылау тәсілдері; PERT технологиясы. Жобаларды басқару бойынша шешімдер қабылдау үшін ақпарат көздері; Жобаның ақпараттық моделі; Жобаны орындау жоспарын іске асыру; Жобаның орындалу мониторингі; Жобаны басқару процесінің ұйымдастырушылық аспектілері және оларды технологиялық қолдау
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризмдегі компьютерлік технологиялар
Пәнді оқудың мақсаты: кәсіби ойлауды қалыптастыру, графикалық редакторларда, баспа жүйелерінде және мультимедиялық пакеттерде жұмыс істеудің практикалық дағдыларын алу және тереңдету; Осы пәнді оқытудың аясында: графикалық бағдарламалық қамтамасыз етудің негізгі пакеттері: AutoCAD, Adobe PhotoShop, CorelDraw; негізгі ұғымдар – примитивтер, объект қасиеттері, өлшем бірліктері, координаталар жүйесі, экранда объектілерді көрсету, сурет файлы; аяқталған жұмысты сақтау (жылдам сақтау, автоматты түрде сақтау, жаңа атаумен көшірме ретінде сақтау), сызбаны ашу және жабу, графикалық редактордан шығу; қайта салу және қалпына келтіру; кескінді жылжыту және өлшемін өзгерту
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Саяхатқа және туристерді қабылдаудың технологиялары
Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің ұйымдастырудың негізгі мәселелері және саяхат және туристерді қабылдау технологияларының теориялық негіздерін сипаттау туралы түсініктерін қалыптастыру; Осы пәннің шеңберінде қазіргі кезеңдегі саяхат және туристерді қабылдау технологияларының жалпы сипаттамасы және оның даму перспективалары, ҚР-дағы туристік сапарларға сұраныстың саралануы, нақты және әлеуетті жай-күйді бағалау, қазақстандық туристік өнімді шетелге жылжытудың өңірлік ерекшеліктері зерделенеді
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Экскурсияның қызметті ұйымдастыру және технологиясы
Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге туризм және саяхат менеджменті саласында заманауи білім, білік және дағдылар кешенін беру, экскурсиялық істің әдістемесі мен әдіснамасын үйрету, экскурсоводтың кәсіби шеберлік дағдыларын сіңіру; Осы пәнді оқытудың аясында: Экскурсиялық қызметтің теориялық аспектілері; Экскурсия негіздері; Экскурсиялық әдіс; Экскурсоводтың кәсіби шеберлігі; Туристік-экскурсиялық кәсіпорынның жұмысын ұйымдастыру; Мұражай ісінің негіздері; Мұражайлардағы экскурсиялық қызмет; Көрме қызметі
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Туристік мекемелер қызметін ұйымдастырудың және туризм саласындағы әлеуметтік-экономикалық саясатты жүзеге асырудың негізгі принциптерін білу
- Экономиканың ерекше формасы ретінде туристік нарықтың дамуы мен қызмет ету заңдылықтарын білу
- Ішкі және шығатын туристерді қабылдау және жөнелту технологиясын, авиациялық, темір жол, автомобиль және аралас сапарларды ұйымдастыру бойынша білімді қолдануды ұйымдастыру
- Туристік мекемелердің қызметін ұйымдастыру принциптері туралы білімдерін қолдана білу; қоршаған ортаны сақтау үшін тұрақты даму негіздерін білу
- Туристік қызмет саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты түсіндіру, талдау және өңдеуді білу
- Кәсіби қызметте эмпирикалық және теориялық зерттеу әдістерін қолдана білу
- Туризмдегі бәсекеге қабілеттілікті арттыру үшін тікелей бәсекелестерді анықтау және дер кезінде шаралар қабылдау мақсатында нарықтық зерттеулер жүргізу
- Заманауи технологиялар негізінде туристік өнімдерді әзірлеу дағдыларына ие болу, кәсіби қызметте туризм саласында алған білімдерін пайдалану, ұлттық қонақжайлылық имиджін дамытуда туризмнің заманауи үрдістерін тәжірибеде тиімді қолдану
- Кәсіби қызметте жаратылыстану ғылымдарының әдістерін қолдану, ғылыми қызығушылықтар немесе туризм нарығын зерттеу шеңберінде өңдеу, талдау және жүйелеудің заманауи құралдарын қолдану
- Кәсіби қызметте мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерін қолдану
- Нормативтік талаптар мен стандарттарға сәйкес туристік өнімді көрсету үшін мәліметтерді іздеу, жинақтау, алмасу және біріктірілген құжат құру. Түрлі қалыптасу кезеңдерінде туризмнің дамуына ықпал ететін негізгі факторларды, туристік қозғалыс дамуының жалпы заңдылықтарын анықтау
- Өзін академиялық адалдық мәдениетінің тасымалдаушысы ретінде сезініп, демократиялық қоғамның құндылықтарына және туризм секторында академиялық ортаны құру принциптеріне бағыттай білу
Ұқсас БББ
6B11101 Туризм
Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті
6B11101 Туризм
Esil University
6B11101 Туризм
Торайгыров университеті
6B11101 Туризм
Қ.Жұбанов атындағы Ақтөбе өңірлік университеті
6B11101 Туризм
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)
6B11101 Туризм
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B11101 Туризм
Қазақ ұлттық қыздар педагогикалық университеті (QYZPU)
6B11101 Туризм
Халықаралық білім беру корпорациясы
6B11101 Туризм
Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан университеті
6B11101 Туризм
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B11101 Туризм
әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті
6B11101 Туризм және сервис
Х.Досмұхамедов атындағы Атырау университеті
6B11101 Туризм
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
6B11101 Туризм
Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университеті (ҚарУ Е.А.Бөкетов)
6B11101 Туризм
«Тұран» университеті
6B11101 Туризм
Қазақ спорт және туризм академиясы
6B11101 Туризм
Ш.Есенов атындағы Каспий технологиялар және инжиниринг университеті (Yessenov University)
6B11101 Туризм
Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті
6B11101 Туризм
Еуразия Технологиялық Университеті (ЕТУ)
6B11101 Туризм және қонақжайлылық индустриясын ұйымдастыру
Халықаралық туризм және меймандостық университеті
6B11101 Туризм
Абай атындағы Қазақ ұлттық педагогикалық университеті
6B11101 Туризм
Қазақстан-Американдық еркін университеті
6B11101 Туризм. Қонақжайлылықты басқару
«Мирас» университеті (Мирас)
6B11101 Туризм
Махамбет Өтемісов атындағы Батыс Қазақстан университеті