Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07205 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Сауықтыру қасиеттері бар нан-тоқаш бұйымдарын өндіру технологиясын жасау
    Несиелер: 4

    Жаңа технологиялық әдіс-тәсілдермен өнім өндіру. Өндіріс кезінде өтетін процестер. Қолданылатын техника мен технология бағыттары. Профилактикалық бағытталған нан өнімдерінің жетістіктері. Жетілдірудің бағыты және мақсаттары. Макарон өнімдері өндірісінің технологиясын жетілдіру тәсілдер және әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Өңдеу өндірісінде қолданылатын инновациялық технологиялар. Жоғары сапалы жарма және емдік-профилактикалық мақсаттағы прогрессивті өңдеу әдісі қолданылған дәнді бұршақты және майлы дақылдардан алынған басқа тағамдық азық-түлiк өнiмдерiнің инновациялық технологияларын жасау және енгізу. Өсімдік өнімдерін өңдеудегі ионоозондық және гидроозондық нанотехнологиялардың технологиялық шешімін және жаңа технологияларын жасау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шикізат және астық, жарма өнімдерінің сапасын бақылау
    Несиелер: 5

    Негізгі шикізат және дайын өнімге қойылатын негізі сапа көрсеткіштері. Сапалық көрсеткішті анықтау әдістері және тәсілдері. Стандарттар, технологиялық инструкциялар, техникалық шарттар. Астық және жарма өнімдері өндірісінде қолданылатын негізгі және қосымша шикізаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сауықтыру қасиеттері бар макарон өнімдерін өндіру технологиясын жасау
    Несиелер: 4

    Жаңа технологиялық әдіс-тәсілдермен өнім өндіру. Өндіріс кезінде өтетін процестер. Қолданылатын техника мен технология бағыттары. Профилактикалық бағытталған нан өнімдері өндірісіндегі инновациялық жетістіктері. Жетілдірудің бағыты және мақсаттары. Нан-тоқаш өнімдері өндірісінің технологиясын жетілдіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Астық өнімдерінің функционалды өнімдерін өндірудің технологиясын жетілдіру
    Несиелер: 4

    Астық өнімдерін өңдеудегі жаңа технологиялар әдісі. Функционалдық тамақ өнімдері және оның ерекшеліктері. Өндіру процесінің технологиялық мәселелерін шешу. Қазiргi өндiрiсте енгiзiлген негiзгi стандарт талаптары. Функционалдық бағыттағы жаңа тамақ өнімдерін әзірлеудің негiзгi кезеңдерi.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Макарон өнімдерін өндіру технологиясының сапасын бақылау
    Несиелер: 5

    Негізгі шикізат және дайын өнімге қойылатын негізі талаптар, негізгі сапа көрсеткіштері. Сапалық көрсеткішті анықтайтын әдіс – тәсілдер. Стандарттар, технологиялық инструкциялар және техникалық жағдайлар. Макарон өнімдері өндірісінде қолданылатын негізгі және көмекші шикізаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент және басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    «Менеджмент және басқару психологиясы» курсының мәні кәсіби бағытталған тұлғаның шығармашылық мүмкіндігінің қалыптасуы мен ашылуындағы оның жетекші рөлімен анықталады.«Басқару психологиясы» негізгі пән болып табылады. Ол қоғамдық ғылымдар мен адамтану саласы ғылымдарының арасында маңызды рөл атқарады және мәнді орын алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Диеталық нан-тоқаш өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Диеталық нан-тоқаш өнімдерін өндіру технологиясы. Өндірісте қолданылатын ашытқылар, қосындылар. Технологиялықоперациялар және режимдер. Шикізаттарға және дайын өнім сапасына қойылатын талаптар. Шикізаттардың және дайын өнімнің сапасын зерттеу әдістер. Диеталық нан-тоқаш өнімдерінің ассортименті.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Нан-тоқаш бұйымдарын өндіру технологиясының сапасын бақылау
    Несиелер: 5

    Негізгі шикізат және дайын өнімге қойылатын негізі талаптар, негізгі сапа көрсеткіштері. Сапалық көрсеткішті анықтайтын әдіс – тәсілдер. Стандарттар, технологиялық инструкциялар, техникалық жағдайлар. Нан және нан-тоқаш өнімдері өндірісінде қолданылатын негізгі және көмекші шикізаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Арнайы тамақтануға арналған өнімдер технологиясы мақсаттағы өнімдер технологиясы
    Несиелер: 5

    Арнайы тамақ өнімдерін жобалау әдістемесі. Арнайы тамақ өнімдерін өндірудің теориялық негіздері. Арнайы мақсаттағы өнімдерді әзірлеу кезінде математикалық модельдеуді қолдану негіздері. Арнайы тамақ өнімдерінің өндірісі мен сапасын бақылау. Арнайы Тамақ өнімдері шикізатының қауіпсіздігі мен сапасының көрсеткіштерін бақылау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Астық өңдеу өнімдерінің мамандандырылған сараптамасы
    Несиелер: 5

    Азық-түлік тауарларының бөлшек және көтерме саудасын ұйымдастыру. Сауда-саттықты басқару қызметі. Саудадағы және өндірістегі жаңа технологиялар. Азық-түлік өнімдерінің сапасы. Тауарды қабылдау. Құжаттық идентификация. Туауардың оперативті есебі және реализация. Тауарды сараптамалық бағалау түрлері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Магистратурада шетел тілін оқытудың негізгі мақсаты болашақ магистрдің кәсіби іс-әрекетіндегі тілді белсенді меңгерудің дағдылары мен біліктіліктерін ары қарай дамыта отырып халықаралық стандарттары шеңберінде комминукативтік құзіретін жүйелі тереңдету болып табылады. Магистратурадағы шетел тілі курсы сабақтастық талаптарына жауап береді және үш сатылы жоғары білім буындарының бірі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Кәсіби әрекетінде дүние танымдық, әлеуметтік-лингвистикалық және басқарушылық міндеттерді шешуде қабілетігін көрсету

  • Код ON2

    Мотивацияға, дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыруға, сапаны бақылау мен кешенді басқаруға заманауи тәсілдерді қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқару

  • Код ON3

    Кәсіби және әлеуметтік қызметтің әртүрлі түрлерінде тілдік қарым-қатынас саласында заманауи коммуникативтік құралдар мен технологияларды қолдана алу

  • Код ON4

    Тамақ өнімдерінің сапалық сипаттамаларын талдау мақсатында кешенді зерттеулерді жобалау және іске асыруға қабілетті

  • Код ON5

    Заманауи құралдар мен есептеу кешендерін қолдану арқылы зертханалық зерттеулерді орындауда әдістемелік негіздерді қолдану

  • Код ON6

    Тұтас жүйелік ғылыми дүние таным негізінде жаңа ойларды құру қабілеті

  • Код ON7

    Кәсіби қарым-қатынас кезінде ауызша және жазбаша түрде коммуникациялауға қабілетін көрсету

  • Код ON8

    Команда құру принциптерін, басқару психологиясының негізгі принциптерін білу негізінде оқу-танымдық әрекетпен қатар жұмыс үрдістерін тиімді ұйымдастыру

  • Код ON9

    Команда құру принциптерін, басқару психологиясының негізгі принциптерін білу негізінде оқу-танымдық әрекетпен қатар жұмыс үрдістерін тиімді басқару

  • Код ON10

    Қайта өңдеу өнеркәсібі өнімдері саласындағы заманауи прогрессивті техникаларды қолдана отырып, тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу және жетілдіру кезінде ғылыми және әдіснамалық тәсілдерді қолдана алады

Top