Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы в Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты қазіргі еңбек нарығының талаптарына сәйкес тағам және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы саласында теориялық, практикалық және басқару дағдыларын меңгерген инновациялық-бағытталған, бәсекеге қабілетті мамандарды сапалы дайындауды қамтамасыз ету болып табылады.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Астықты сақтау және қайта өңдеу кәсіпорындарының көтеру-тасымалдау құрылғылары және желдету қондырғылары
Инновациялық кәсіпкерлік
Қолданбалы механика
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсету
Тамақ өнімдерінің ғылыми зерттеу негіздері
Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
Химия
Экономика және құқық негіздері
Сызбаларды орындауды автоматтандыру.
Элеваторлы-қойма шаруашылығы
Өсімдік шаруашылық негізінде астықтану
Аналитиалық химия
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Электротехника және электроника негіздері
Тамақ өнімдерінің тауартануы
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері 1
-
3 Оқу жылы
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
Өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері
Астықты жинағаннан кейін өңдеу технологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің үдерістері мен аппараттары 1
Тамақ өнімдері өндірісінің жабдықтары
Биохимия
Ет өнімдерін өңдеудің физико-химиялық әдістері
Тағам саласын стандарттау, метрология және сертификаттау
Тамақ өнімдерінің үдерістері мен аппараттары 1
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері 2
Өсімдік тектес екіншілік шикізаттарды биоконверсиялау негіздері 1
Сүт және сүт өнімдер технологиясы 1
Сүт өнімдерін өңдеудің физика-химиялық әдістері
Тамақ өнімдерінің үдерістері мен аппараттары 2
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы 1
Ет және ет өнімдер технологиясы 1
Өсімдік өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі 1
Қайта өңдеу өндірістерінің үдерістері мен аппараттары 2
Астық кептіру технологиясы
Жануар тектес екіншілік шикізаттарды кешенді қайта өңдеу негіздері 1
Макарон өнімдері және нан технологиясы 1
Ет өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
Өсімдік майлары технологиясы 1
Ұн технологиясы
-
4 Оқу жылы
Сүт және сүт өнімдер технологиясы 2
Ет және ет өнімдер технологиясы 2
Макарон өнімдері және нан технологиясы 2
Менеджмент
Жануар тектес екіншілік шикізаттарды кешенді қайта өңдеу негіздері 2
Өсімдік тектес екіншілік шикізаттарды биоконверсиялау негіздері 2
Сүт өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
Құрама жем және жарма технологиясы
Өсімдік майлары технологиясы 2
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы 2
Өсімдік өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі 2
Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау
Кәсіпорын экономикасы және кәсіпкерлік
Өсімдік тектес өнімдерді өндіретін кәсіпорындарды жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Шикізат пен дайын өнімнің сапасын, технологиялық процестердің параметрлерін және өңдеу әдістерін бақылауды ұйымдастыру және жүзеге асыру;
- Өнімді өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлеу қабілетін көрсету және зерттеулерді жобалау және жүргізу кезінде процестерді математикалық модельдеу заңдылықтарын пайдалана білу;
- Техникалық қауіпсіздік талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін қолдана білу;
- Білім беру бағдарламасы бойынша кәсіби деңгейде тілді меңгеру, сала бойынша терминдерді еркін аудару, еркін коммуникативтік дағдыларды меңгеру;
- Кәсіби қызмет саласында заманауи техникамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру, техникалық сызбаларды орындау және оқу;
- Тамақ және қайта өңдеу саласы кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру, ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдер қабылдау, стандарттау және өнімді кәсіби қызмет саласында сәйкестікті растау рәсімін жүргізуге дайындау жөніндегі жұмыстарды орындау;
- Тамақ саласы кәсіпорындарын жобалау және реконструкциялау саласындағы қызметтердің сапасын бағалау;
- Өңдеу саласының және тамақ өнімдері өндірісінің тиімділігін арттыру үшін өнімді өңдеу, сақтау және қайта өңдеу технологиясының негіздерін пайдалану;
- Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негіздері мен тыныс-тіршіліктің кәсіби және әлеуметтік-экономикалық салаларында іргелі және қолданбалы жаратылыстану-ғылыми білім негізінде қойылған міндеттерді шешуге қабілеттілік пен әзірлікке ие болу;
- Шикізат ресурстарын ұтымды пайдалануды, жаңа тамақ өнімдерінің кең ассортиментін алуды қамтамасыз ететін жаңа технологияларды іске асыру;
Ұқсас БББ
6B07201 Азық түлік өңімдерінің технологиясы
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07201 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша)
Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті