Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) в АТУ

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, халықаралық тәжірибені, тәжірибені, ақпаратты жинау мен түсіндіруді қолданады сертификаттау органдарын, өлшеу және сынақ зертханаларын аккредиттеу рәсіміне қатысады
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін математикалық әдістер, физиканың негізгі заңдары туралы білімдерін қолданады
  • Ғылыми және өндірістік қызметтегі кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану-ғылыми пәндер білімін, фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділіктерді білу мен түсінуді қолданады
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады
  • Ғылыми этика және академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетін ұстана отырып, тамақ саласындағы стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы ғылыми және өндірістік қызметте ғылыми зерттеу әдістері, академиялық жазу жанрлары бойынша білімін қолданады
  • бақылау мен сынаудың автоматтандырылған жүйелерін және өлшеу құралдарының бағдарламаларын қолдану арқылы өндірісті метрологиялық қамтамасыздандыру мен бақылау, сынау, өлшеу процестерін орындауды, жоспарлауды ұйымдастырады
  • Қазіргі заманауи сынау әдістері мен бағдарламалық құралдарды білу негізінде тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында тамақ қауіпсіздігі мен өндіріс процесін қадағалау және кедендік бақылау жүйесін жобалайды
  • нарық сұранысына бағытталған табысты өнім имиджін жасау үшін модульдік өнімді жобалау, дизайн, бренд, сапа менеджменті құжаттамасын, цифрлық технология және физикалық өлшемдер бойынша озық білімді қолданады
  • өлшеу құралдарының заманауи әдістерін, өлшеу дәлдігін және инженерлік есептеуді қолдана отырып, тамақ өнімдерін бұрмалау мен сәйкестендіруді талдау негізінде өндірістік бақылау жүргізеді
  • метрологиялық және сынау зертханаларда, тамақ кәсіпорындарында сапа менеджменті мен аудит жүйесін енгізу және жүргізу жобасын әзірлейді
  • Тамақ өндірістерінде стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласында экономика және кәсіпкерлік білімін қолданады
  • азық-түлік кәсіпорындарында Стандарттау, сертификаттау, метрология және сапа менеджменті саласындағы практикалық мәселелерді шешуде аналитикалық және зерттеу дағдыларын қолданады
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте экономика негіздері, Құқық және тіршілік қауіпсіздігі білімін пайдаланады
Top