Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі жағдайда бағдарланатын, терең кәсіби және әлеуметтік құзыреттері бар тамақ саласындағы стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару бойынша жоғары білікті бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
-
ҰБТ-дағы пәндер Математика және Физика
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Пәндер
-
2023 Оқу жылы
Бейорганикалық химия
Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика негіздері және кәсіпкерлік, құқық негіздері мен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі)
Математика
Аналитикалық химия
Ғылыми зерттеу негіздері және патенттану (ағылшын тілінде)
Физика
-
2024 Оқу жылы
Жалпы өлшеу теориясы
Стандарттау және техникалық реттеу
Тағам химиясы (екінші тілде)
Электрохимия (екінші тілде)
Метрология
Деректерді талдауға арналған бағдарламалық құралдар 1
Тауартану, өнеркәсіптік дизайн және брендинг (ағылшын тілінде)
Инженерлік және компьютерлік графика
Тағам өндірісі қауіпсіздігінің менеджмент жүйесі 1
Квалиметрия
Азық-түлік шикізатының сапасын бағалау әдістері мен құралдары
-
2025 Оқу жылы
Деректерді талдауды бағдарламалық қамтамасыз ету 2
Тағам өндірісі қауіпсіздігінің менеджмент жүйесі 2
Тағам саласындағы бақылау жүйесі
Аккредиттеу саласындағы бағалау
Тағам өндірістерінде сапа менеджменті жүйесін әзірлеу 1
Өлшемдер күйін бағалау (ағылшын тілінде)
Өлшемдердің физикалық негіздері және эталондар
Тағам өнімдерінің сапасын сенсорлық бағалау (екінші тілде)
Өлшеу және бақылау әдістері мен құралдары (екінші тілде)
Экономикалық теория негіздері
Тағам өнімдерін идентификациялау және бұрмалау (ағылшын тілінде)
Заңнамалық метрология (ағылшын тілінде)
Тағам өндірістерінде сапа менеджменті жүйесін әзірлеу 2
Цифрлық технологияларға кіріспе
Өнім сапасын басқарудың статистикалық әдістері (ағылшын тілінде)
Сапа басқару саласындағы құжаттарды әзірлеу
Халықаралық стандарттау және сертификаттау (ағылшын тілінде)
Өнімнің сәйкестігін растау
Кәсіпорын экономикасы
Цифрлық ортада деректерді қорғау және қауіпсіздігі
Электротехника және электр жабдықтары
-
2026 Оқу жылы
Менеджмент жүйесінің аудиті және сертификаттау
Тамақ кәсіпорындарындағы менеджмент жүйесіндегі адам ресурстары
Тағам өндірісінің қауіп-қатерлерін талдау
Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
Кәсіпкерлік негіздері
Web-технологиялар
Өлшеу құралдары мен түрлендіргіштердің теориясы мен есебі (екінші тілде)
Дәлдікті нормалау және өзараалмастыру
Өлшеу, бақылау және сынауды автоматтандыру
Бизнес-жоспарлау
Деректерді интеллектуалды талдау
Тағам өндірісіндегі өндірістік бақылау (екінші тілде)
Тұтынушыға бағытталған тағам өнімдерін жобалау
Кедендік бақылау (ағылшын тілінде)
Өндіріс технологиясы және тағам өнімдерін стандарттау
Саланың жалпы технологиясы
Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету (ағылшын тілінде)
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, халықаралық тәжірибені, тәжірибені, ақпаратты жинау мен түсіндіруді қолданады сертификаттау органдарын, өлшеу және сынақ зертханаларын аккредиттеу рәсіміне қатысады
- Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін математикалық әдістер, физиканың негізгі заңдары туралы білімдерін қолданады
- Ғылыми және өндірістік қызметтегі кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану-ғылыми пәндер білімін, фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділіктерді білу мен түсінуді қолданады
- Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады
- Ғылыми этика және академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетін ұстана отырып, тамақ саласындағы стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы ғылыми және өндірістік қызметте ғылыми зерттеу әдістері, академиялық жазу жанрлары бойынша білімін қолданады
- бақылау мен сынаудың автоматтандырылған жүйелерін және өлшеу құралдарының бағдарламаларын қолдану арқылы өндірісті метрологиялық қамтамасыздандыру мен бақылау, сынау, өлшеу процестерін орындауды, жоспарлауды ұйымдастырады
- Қазіргі заманауи сынау әдістері мен бағдарламалық құралдарды білу негізінде тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында тамақ қауіпсіздігі мен өндіріс процесін қадағалау және кедендік бақылау жүйесін жобалайды
- нарық сұранысына бағытталған табысты өнім имиджін жасау үшін модульдік өнімді жобалау, дизайн, бренд, сапа менеджменті құжаттамасын, цифрлық технология және физикалық өлшемдер бойынша озық білімді қолданады
- өлшеу құралдарының заманауи әдістерін, өлшеу дәлдігін және инженерлік есептеуді қолдана отырып, тамақ өнімдерін бұрмалау мен сәйкестендіруді талдау негізінде өндірістік бақылау жүргізеді
- метрологиялық және сынау зертханаларда, тамақ кәсіпорындарында сапа менеджменті мен аудит жүйесін енгізу және жүргізу жобасын әзірлейді
- Тамақ өндірістерінде стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласында экономика және кәсіпкерлік білімін қолданады
- азық-түлік кәсіпорындарында Стандарттау, сертификаттау, метрология және сапа менеджменті саласындағы практикалық мәселелерді шешуде аналитикалық және зерттеу дағдыларын қолданады
- Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте экономика негіздері, Құқық және тіршілік қауіпсіздігі білімін пайдаланады
Ұқсас БББ
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Торайгыров университеті
6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау
Қарағанды индустриялық университеті
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалары бойынша)
Қызылорда "Болашақ" университеті
6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау
Халел Досмұхамедов атындағы Атырау университеті