Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру в Торайгыров университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты БББ негізгі мақсаты агроөнеркәсіптік кешеннің инновациялық дамуы жағдайында жұмыс істеу үшін басым кәсіби құндылықтар мен құзыреттілікке ие бакалаврды дайындау болып табылады. Мал шаруашылығының әр түрлі салаларында өндірістік міндеттерді тиімді орындайтын және қолданбалы зерттеулерде ғылыми тәсілдерді пайдаланатын, мал шаруашылығы өнімдерін және жануарлардан алынатын шикізатты өндіру технологияларының жетекші бағыттары бойынша, өз бетінше және ұжымдық әрекеттестікте жұмыс істей алатын, кәсіби мансабы мен ұтқырлыққа қабілетті болуы керек
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Торайгыров университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B078 Мал шаруашылығы
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 6B082 Мал шаруашылығы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясына кіріспе
Ауылшаруашылық жануарлар морфологиясы
Мал шаруашылықтағы еңбек қорғау
Жануарлар этологиясы
Бағалы аңдарды өсіру негіздері
Ветеринарлық микробиология және вирусология
Ауылшаруашылық құстарының тұқымдары мен кросстары
-
2 Оқу жылы
Тұқым аудандастыру және тұқым сынау
Биохимия
Азық өндіру
Физиология негіздерімен ауылшаруашылық жануарларыңың анатомиясы
Ауылшаруашылық құстарын азықтандыру
Ауылшаруашылық құстарының аурулары
Жануарлардың алиментарлық аурулары
Микробиология
Генетика
Мал шаруашылығы өнімдерінің ветеринарлық-санитарлық сараптамасы
Экологиялық менеджмент
Кәсіпкерлік іс-әрекетінің негіздері
Экология негіздері
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Мал дәрігерлігі негіздері
Экономика және бизнес негіздері
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Кәсіпкерлік құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Зоотехникалық тәжірибелердің әдістері
Тіршілік қауіпсіздігі
-
3 Оқу жылы
Мал шикізатын тауартану және сараптамасы
Тағамдық жұмыртқаны өндіру тенологиясы
Жалпы және жеке зоогигиена
Мал шикізат өнімдерін дайындау
Жануарлар биотехнологиясы
Start up жобаларының экономикалық негіздемелері
Ауыл шаруашылығы малдарын азықтандыру
Малшаруашылығындағы ақпараттық талдау жүйесі
Жоғары өнімді жануарларды азықтандыру
Мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу негіздері
Зоогигиена және мал объектілерін жобалау негіздері
Эмбриоинженерия
Қазақстандағы мал шаруашылығы
Жылқы шаруашылығы, қымыз және етін өндіру технологиясы
Құс шаруашылығындағы зоотехникалық есеп
Спорттық жылқы шаруашылығы
Мал шаруашылығындағы инновациялық технологиялар
Мал өсіру және селекция
Сүт ісі
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ауылшаруашылық құстарының еттін өндіру технологиясы
Ауылшаруашылық жануарларының көбею биотехниясы
Аң шаруашылығы
Көбею биотехнологиясының негіздері
-
4 Оқу жылы
Қой шаруашылығы, қой етін, жүнін өндіру технологиясы
Құс өнімдерін өндіру
Ешкіні сүт, ет, түбіт бойынша сұрыптау
Ірі қара шаруашылығы, сүт пен ет өндіру технологиясы
Ешкі шаруашылығы, сүт, ет, түбіт, жүн өндіру технологиясы
Мал шаруашылығында асылдандыру жұмыстарын ұйымдастыру және жоспарлау
Құс шаруашылығы, құс өнімдерін өндіру технологиясы
Асылдандыру ісі
Құс шаруашылығындағы асылдандыру жұмысы
Ауыл шаруашылығындағы мал шаруашылығы объектілерін жобалау (Жоба 1)
Қой шаруашылығындағы жүн және ет өндіру технологиясы
Шошқа шаруашылығы, шошқа етін өндіру технологиясы
IT технологи негіздерімен биометрия
Органикалық мал шаруашылығы
Шағын фермаларда және қосалқы шаруашылықтарда ауыл шаруашылығы құстарын өсіру технологиясы
Жұмыртқаны инкубациялау технологиясы
Кинология негіздері
Ара шаруашылығы
Шошқа етін өнеркәсіптік өндіру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Мемлекеттік, орыс және шет тілінде (А2, B1, B2 деңгейі), оның ішінде кәсіби салада коммуникацияның негізгі дағдыларын меңгеруді көрсету
- Стандартты кәсіби міндеттерді шешу және жұмысты ұйымдастыру үшін ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгеру
- Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалаудың заманауи әдістерін пайдалана отырып, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің озық технологияларын қолдану, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу технологиясы бойынша білім алу үшін ғылым мен озық практиканың жетістіктерін қолдану, ғылыми (ғылыми-техникалық, инновациялық) жобаларды іске асыру шеңберінде зерттеулер және (немесе) әзірлемелер жүргізуді ұйымдастыру.
- Қазақстан Республикасының қолданыстағы нормативтік-құқықтық актілерін, соның ішінде экология және табиғатты пайдалану саласындағы нормативтік-құқықтық актілерді ескере отырып, стартап-жобаларды әзірлей білу және оларды экономиканың әр түрлі салаларында жүзеге асыра білу
- Бақылау, интерпретация, талдау, қорытынды шығару қабілеті, баға беру қабілеті, сыни ойлау дағдылары, креативтілік, өзін-өзі дамытуға қабілетті
- Әр түрлі әлеуметтік жағдайларда барабар бағдарлай білу, командада жұмыс істей білу, өз көзқарасын дұрыс қорғай білу, жаңа шешімдер ұсына білу
- Азаматтық пен патриотизм идеялары, қоғамдық сананы жаңғырту-Рухани Жаңғыру, университеттік, аймақтық, республикалық деңгейдегі іс-шараларды ұйымдастыру және қатысу кезінде Қазақстанды Үшінші жаңғырту негізінде көшбасшылық қасиеттерге ие болу
- Жоғары өнімді ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының қалыптасуының биологиялық негіздері мен заңдылықтарын, оларды толыққанды азықтандыру тәсілдерін, жануарлардың қазіргі гендік қорын және оны тиімді пайдалануды білу, мал шаруашылығы мен құс шаруашылығының перспективалық технологияларын қолдану, мал шаруашылығында биология ғылымдарының жетістіктерін пайдалану.
- Тиімді мал шаруашылығын ұйымдастыру мәселелері бойынша қазіргі заманғы білімді пайдалану, алған білімін ғылым мен озық тәжірибе жетістіктеріне негізделген инновациялық технологияларға түрлендіру. Табынды өсіру, төл өсіру, жануарларды пайдалану технологияларын меңгеру.
- Құс шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық әдістерін қолдану, құстарды ұтымды ұстау мен азықтандыруды қамтамасыз ету, зоотехникалық және асыл тұқымды есепке алуды жүргізу, өндірісті басқару, селекция әдістерін білу, құс шаруашылығы өнімдерін өндірудің тиімді технологияларын қолдануға, құс шаруашылығы өнімдерін өндіру кезінде басқару міндеттерін кейіннен шеше отырып, технологиялық процесті, бақылау мен талдауды ұйымдастыруға және жоспарлауға қабілетті.
- АТЖ, IT - технологияларды қолдану арқылы басқарудың барлық деңгейлерінде селекциялық іс-шараларды әзірлеу және селекцияның тиімділігін болжау кезінде білімді пайдалану, ғылыми зерттеулерді жоспарлау, деректерді жинау және оларды талдау әдістерін таңдау, алынған нәтижелерді нақты жағдайға қатысты түсіндіру және оларды практикалық қызметте пайдалану.
Ұқсас БББ
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті