Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 5

    Әлемдік және отандық философиялық ойдың танымдық бағдарламаларының даму тарихы, ғылымның қазіргі философиясының мәселелері және мамандандырылған білімнің негізгі бағыттары. Ғылым мен ғылыми қызметтің әлеуметтік-этикалық аспектілерін, философиялық және ғылыми ойдың моральдық, нормативтік-құндылық мәселелерін, ғалымның әлеуметтік жауапкершілігі мәселелерін білу. Ғылым дамуының қазіргі кезеңіндегі ғылыми ізденістің және ғылыми зерттеудің стратегиясы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Басқарудың отандық және шетелдік ғылымын дамытудың негізгі кезеңдері мен бағыттары. Басқару психологиясының теориялық-әдіснамалық негіздері және өзекті мәселелері. Басшының жеке басқару тұжырымдамасы. Ұжым құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық климат. Басқару қызметі және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістемесі, топтағы тұлғааралық қарым-қатынас.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өндірісіндегі биотехнология
    Несиелер: 5

    Бұл курста әлемдегі тағамдық биотехнологияның қазіргі жағдайы қарастырылады. Фермент препараттарының технологиясы және оларды тамақ өнеркәсібінде қолдану. Фермент препараттары технологиясының қазіргі жағдайы мен даму болашағы. Өсімдік және жануар текті шикізаттан фермент препараттарын бөліп алу технологиясы. Биотехнологиялық әдістермен қоректік заттарды алу. Биотехнологиялық әдістерді қолдана отырып, тағамдық ақуызды алу перспективалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам микробиологиясының қолданбалы аспектілері
    Несиелер: 5

    Тағам өнеркәсібі үшін техникалық маңызды микрофлораның негізгі өкілдерінің қасиеттерін оқытады. Тағам өндірісіндегі микробиологиялық процестер. Микроорганизмдердегі энергия алдауының түрлері. Тағамдық микробиологиялық ақаулардың себептерін талдау және олардың алдын алу шаралары, тамақ өнімдерінің санитарлық -гигиеналық жағдайын бақылау. Азық -түлік өндірісіндегі өндірістік инфекция және микроорганизмдерді дезинфекциялау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • ҒЗТКЖ коммерцияландыру
    Несиелер: 3

    пән жаңа өнімді әзірлеу мен өндіруді басқаруды қамтитын, ел өңірлерінің инновациялық инфрақұрылымындағы экономиканың әртүрлі салалары кәсіпорындарының және ғылыми-техникалық ұйымдардың орта буын мамандары мен басшы кадрларын даярлау кезінде пайдалануға арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғарғы мектеп педагогикасы
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу магистранттарда қазіргі білімнің маңызды салаларының бірі ретінде педагогикалық ғылымның негізгі бөлімдері туралы білім мен идеялар жүйесін қалыптастыруға мүмкіндік береді, онда адамдар қызметінің білім беру саласына философиялық және ғылыми көзқарастардың бірлігі жүзеге асырылады, сонымен қатар жоғары мектеп оқытушысының негізгі құзыреттіліктерін және кәсіпорын басшысының қызметкерлердің кәсіби дамуы мен өзіндік кәсіби өзін-өзі жетілдіру бойынша педагогикалық құзыреттіліктерін игеру жүзеге асырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Астық өңдеу өндірісінің заманауи қондырғылары
    Несиелер: 5

    Өңдеу өндірістеріне арналған технологияның қазіргі жағдайы және басым бағыттары. Өнімнің экологиялық тазалығын қамтамасыз ететін іс-қимылдың жаңа принципінің жоғары тиімді технологиясы. Заманауи инновациялық технологиялар бойынша элеваторлар, диірмендер, жарма, жем зауыттарының технологиялық жабдықтарын пайдалану және техникалық қызмет көрсету. Ұн, жарма, мал азығын өндірудің заманауи технологиялық сызбалары мен технологиялық желілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өңдеу өндірістерін цифрландыру
    Несиелер: 4

    Пән қарастырады: қайта өңдеу кәсіпорындарын цифрландыру, цифрландыру және автоматты басқару ұғымдарын, сонымен қатар тамақ өнеркәсібіндегі қазіргі заманғы технологиялардың дамуының негізгі кезеңдерін, орналасуын, тиісті іріктеуді қарастырады. Цифрландыруды зерттеу жұмыстың дәлдігі мен тиімділігін оңтайландыру және арттыру арқасында технологиялық жылжытуға ықпал етеді. Нақты уақытта қайта өңдеу кешенін диспетчерлеу және автоматтандырылған басқару

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірісінде жобаларды басқару
    Несиелер: 5

    Курста жобаларды басқару әдістерінің даму тарихы, жобаны басқару жүйесінің ғылыми, теориялық және әдіснамалық негіздері қарастырылады. Жобаның өмірлік циклінің әртүрлі кезеңдеріндегі жобаларды басқару құралдары. Топпен жұмыс, жобалық құжаттаманы дайындау, MS Project бағдарламасында жұмыс істеу, жобаны басқару саласындағы ұлттық және халықаралық стандарттармен жұмыс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шет тілі (кәсіптік)
    Несиелер: 5

    Бұл курс шетел тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктерін зерттейді. Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндердің ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудармасын меңгеру. Қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын мамандық бойынша (ауызша рефераттау) ағылшын тіліне беру. Ғылыми мақалаларды жазу және шет тілінде конференцияларда ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Функционалдық және мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 4

    Функционалды және мамандандырылған технологиялық өндірістік процестердің мәнін оқытылады, сонымен қатар функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясын құрудың ғылыми әдістемесі. Функционалды және арнайы тағамдардың дизайнын зерттеу. Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерін өндірудегі биокаталитикалық, химиялық, биохимиялық, физико -химиялық, микробиологиялық, биотехнологиялық, жылу және масса алмасуды, реологиялық процестерді модельдеуге негізделген ғылыми зерттеулер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Арнайы пәндерді оқытудың әдістемесі
    Несиелер: 6

    Оқу процесінің мәні мен қазіргі педагогикалық технологиялар туралы ғылыми идеялар; кәсіптік оқытудың негізгі ұйымдастырушылық формалары; сабақтардың құрылымы, түрлері, әдістері және инновациялық технологиялары; бақылау, білімін, дағдысын және қажеттілігін есепке алу; студенттердің өзіндік жұмысын ұйымдастыру және тексеру әдістері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірістерінің ресурс үнемдеуші технологиялары
    Несиелер: 5

    Өңдеу өндірістерінің өндірістік және технологиялық процестеріндегі ресурстарды үнемдеу ұғымдары жеке, сонымен бірге; ресурстарды үнемдеудің сипаттамалары мен әдістерін; ресурстарды үнемдейтін технологиялардың негізгі режимдері мен әдістері; шикізатты өңдеудегі ресурстарды үнемдеу технологиялары; жеке технологиялық операцияларды бағалау өлшемдері мен әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерін инновациялық технологиялары
    Несиелер: 6

    Нан-тоқаш, макарон, кондитерлік өнімдер, сусындар, ұзақ сақталатын және тез дайындалатын өнімдер өндірісіндегі заманауи даму үрдістері мен инновациялық технологияларды зерделейді. Тамақ өнімдерін микро - және макронутриенттермен байытудың ғылыми принциптерін; жаңа буындағы тамақ өнімдерін жасаудағы инновацияларды, оның ішінде функционалдық мақсаттағы инновацияларды меңгереді. Дұрыс тамақтанудың ғылыми негіздерін ескере отырып, Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің заманауи тәсілдерін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологиясы
    Несиелер: 6

    Өсімдік өнімдерін сақтау және өңдеу саласындағы ғылыми негізделген инновациялық технологиялар. өнім сапасына оңтайлы талаптар. Барлық жастағы адамдарды рационалды тамақтандыру үшін наубайхана, ұннан жасалған кондитерлік өнімдер мен макарон өнімдерін өндіру технологиясын жетілдіру. Көпшілікке қол жетімді жаңа функционалды өнімдерді құрудың ғылыми принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістері технологиясының физика-химиялық, биохимиялық және биотехнологиялық негіздері
    Несиелер: 4

    Азық-түлік өнімдерінің негізгі критериі, азық-түлік шикізатының ластануы,ксенобиотиктердің адам денсаулығына зиянды әсерінің шатасуы, азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі қаупінің факторлары. НАССР жүйесі, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі рөлі тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін регламенттейтін нормативтік құжаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерін физика-химиялық талдаудың инновациялық аспектілері
    Несиелер: 4

    Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерін талдау және зерттеудің физика-химиялық әдістерінің теориялық негіздерін, аналитикалық жабдықтың негізгі түрлерін және оның жұмыс принципін зерттейді. Тамақ өнімдерінің сапасын бақылауды жүзеге асыратын зертханаларға қойылатын талаптарды меңгереді. Талдау мен талданатын объектінің ерекшеліктерін ескере отырып, талдаудың тиісті әдісін саналы түрде таңдайды. Физика-химиялық талдау әдістерін, ғылыми-зерттеу зертханасында қауіпсіз жұмысты ұйымдастыру дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін модельдеу және оңтайландыру
    Несиелер: 5

    Модельдеу объектісінің, модельдің, математикалық модельдің ұғымдарын; технологиялық процестердің математикалық модельдерін құру кезінде қолданылатын терминдер мен ұғымдарды; математикалық модельдеудің негізгі кезеңдерін; Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндіру технологиялары саласында қолданылатын математикалық модельдердің түрлерін зерделейді. Оңтайландырудың технологиялық мәселелерін шешуде, математикалық статистика әдістерін, оңтайлы жағдайларды іздеуде экспериментті жоспарлауда қолданылатын жалпы мақсаттағы қолданбалы бағдарламалар пакеттерін игереді. Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің электрондық дерекқорын жасайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістері технологиясының ғылыми-теориялық негіздері
    Несиелер: 5

    Функционалды және арнайы бағатталған тамақ өнімдерін өндірудің теориялық негізі. Функционалды және арнайы тамақ өнімдерінің технологиясын құрудың ғылыми әдістемесі. Функционалды және арнайы тамақ өнімдерін жобалаудағы зерттеулер. Биокаталитикалық, химиялық, биохимиялық, физика-химиялық, микробиологиялық, биотехнологиялық, жылу және масса алмасу, функционалды және арнайы тамақ өнімдерін өндірудегі реологиялық процестерді модельдеуге негізделген ғылыми зерттеулер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ғылыми-зерттеу семинары
    Несиелер: 6

    Тақырыпты таңдаудан бастап жария баяндамалар мен жарияланымдар нысанында нәтижелерді апробациялауға дейінгі біліктілік ғылыми жұмысын дайындау кезеңдерін зерделейді. Өзекті ғылыми мәселелерді, гипотезаларды, ғылыми қызметтің мақсаттары мен міндеттерін тұжырымдайды. Ғылыми зерттеу тақырыбын негіздейді. Объектіні, пәнді, зерттеу әдістерін таңдайды. Шикізат пен тамақ өнімдерінің қасиеттеріне теориялық және эксперименттік зерттеулер жүргізеді; ақпараттық технологиялардың көмегімен деректерді математикалық-статистикалық өңдеуді жүргізеді. Зерттеу тақырыбы бойынша ақпаратты талдау және жүйелеу негізінде негізделген қорытындылар жасайды. Белгіленген талаптарға сәйкес ғылыми-зерттеу қызметінің нәтижелерін ресімдейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Технологиялық инновацияларды дайындау әдістемесі
    Несиелер: 6

    Инновациялық қызметті іске асырудың мазмұнын, проблемалары мен әдіснамасын, технологиялық инновациялық шешімдерді әзірлеу әдістерін зерделейді. Зерттеу әдістері мен әдістемелерін таңдауды жүзеге асырады, өсімдік тектес шикізаттың және оның негізінде алынған өнімнің органолептикалық, физикалық-химиялық, технологиялық қасиеттерін зерттеу кезінде стандартты сынақтар; жаңа технологиялар мен рецептураларды әзірлеу кезінде сынамалы зертханалық сынақтар жүргізеді. Зерттеу нәтижелерін жаңа технологиялар немесе тамақ өнімдерінің рецептуралары түрінде өңдейді және ресімдейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Код ON3

    шетел тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетін көрсетеді

  • Код ON1

    ғылыми зерттеулер мен педагогикалық қызметте философиялық және ғылыми ойдың әлеуметтік-этикалық аспектілерін, моральдық, нормативтік-құнды білімдерін қолданады

  • Код ON8

    технологиялық процестерді оптимизациялау кезінде математикалық модельдермен тағамдық микробиология және биотехнология саласында зерттеулер жүргізе алады

  • Код ON4

    шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін эксперимент және ғылыми зерттеу нәтижелерін пайдаланады

  • Код ON6

    кәсіби қызмет саласында өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын негіздейді

  • Код ON5

    цифрландыру элементтерімен тамақ және қайта өңдеу саласының технологиялық процестерін автоматты басқару жүйесін дайындайды

  • Код ON7

    тамақ өнімдерінің жаңа технологиялары мен рецептураларына жобаларды басқарудың заманауи тұжырымдамасы туралы білімдерін көрсетеді

  • Код ON9

    өңдеу өндірісінің қазіргі заманғы жабдықтарын пайдалану және ритмикалық жұмысын қамтамасыз ету үшін алынған білімді қолданады

  • Код ON2

    кәсіби қызметтегі педагогика, психология және оқыту әдістемесінің теориялық-әдістемелік негіздерін қолданады

  • Код ON10

    қайта өңдеу саласы бойынша ғылыми зерттеулерде және тәжірибеде ресурстарды үнемдейтін технологиялардың ғылыми-теориялық әдістері мен тәсілдерін қолданады

Top