Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07202 Өсімдік шикізатынан жасалған өнімдерді өңдеу және өндіру технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Жануарлар мен өсімдік шикізаттары мен тамақ концентраттарынан консервілер, қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдер өндіру технологиялық процестерін жүргізу үшін мамандар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Бейорганикалық және органикалық химия
Математика
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Физика
-
2 Оқу жылы
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Қазақ тілінде іс құжатын жүргізу
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Тағамдық химия
Азық-түлiк өнiмдерiнің және шикізаттың сапасын бақылау және бағалау
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Көшбасшылық негіздері
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Кәсіби бағытталған шет тілі
Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
Элеватор өнеркәсібінің технологиясы
Нан, макарон және кондитер өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру
Ұн өндірудің теориялық негіздері
Астықты қайта өндеу кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру
-
3 Оқу жылы
Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісінің шикізаттары мен материалдары
Құрама жем өндіру технологиясы
Өңдеу өндірістердің жалпы технологиясы
Өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Нан пісіру кәсіпорындарында технохимиялық бақылау
Нан және нан өнімдерінің технологиясы
Ұн тарту өндірісінің технологиясы
Астықты сақтау және қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық ақылау
Жарма өндірісінің технологиясы
Нан пісіру өндірісінің жабдықтары
-
4 Оқу жылы
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Торттар мен пирожный өндіру технологиясы
Өсімдік майы мен майларды өндіру технологиясы
Макарон өндірісінің жабдықтары
Өсімдік шикізатынан салауатты азық-түлік өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
Өндеу өндірістерінің өнімдерінің құндылығын жоғарылату
Макарон өндірісінің технологиясы
Қайта өндеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
ИСО-9001Сапаны басқару
Конфет, мармелад және зефир-пастиль өнімдерін өндіру технологиясы
Карамель және шоколад өнімдерін өндіру технологиясы
Печенье, вафли, кекстер және пряникті өнімдерді өндіру технологиясы
Өсімдік майлары мен майларды өндіру кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Оқыту нәтижелері
- Технологиялық процестерге физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқа факторлардың әсерін талдау
- Шикізат пен дайын тамақ өнімдерінің сапасын бағалау
- Технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру
- Тауарлардың, өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын негізгі процестердің, азық-түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін сыныптауды жүргізу
- Технологиялық ақпаратты алу мен өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру
- Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру
- Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқарушылық шешімдер қабылдау
- Колледжде оқу үдерісін ұйымдастыру
- Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және өлшеп-орауға арналған жеке машиналар мен желілердің конструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылау
- Өнімнің жаңа түрлерін, технологиялық процестерді және оларға арналған технологиялық құжаттаманы әзірлеу; қажетті технологиялық есептерді жүргізу
- Шикізаттың, дайын өнімнің және цех құжаттамасының есебін және есебін ұйымдастыру
- Дәлелдемелерге негізделген мәселелер мен қорытындыларды анықтау үшін әлемді түсіндіретін білім мен әдіснамалар негіздерін пайдалану, кәсіби міндеттерді шешу үшін өз білімін қолдану
Ұқсас БББ
6B07202 Азық-түлік қауіпсіздігі
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (тағам саласы бойынша)
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B07202 Азық – түлік өнімдерінің технологиясы
Инновациялық Еуразия университеті