Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07223 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өңдеу өндірісі саласында олардың әлеуметтік ұтқырлығы мен еңбек нарығындағы тұрақтылығына ықпал ететін әмбебап және кәсіби құзыреттерге ие жоғары білікті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Физика
Жоғары математика
Аналитикалық және физколлоидты химия
Жалпы химия
"Экономикалық-құқықтық және экологиялық білімдер модулі (Экономика және кәсіпкерлік негіздері. Экология және тіршілік қауіпсіздігі. Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері. Ғылыми зерттеу әдістері)
Инженерлік графика
-
2 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу негіздері
Теориялық және қолданбалы механика
Қайта өңдеу өнеркәсібіндегі микробиология
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің тауартануы
Жылу техникасы
Техникалық микробиология
Астық өңдеу өндірістерінің тауартануы
Азық-түлік өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттері
Қайта өңдеу өндірістерінің процестері мен аппараттары
Тамақ өнімдерін өндіруге арналған желдету қондырғылары мен кондиционерлік жүйелер
Реология
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
-
3 Оқу жылы
Астық өңдеу өндірістерінің тағамдық қоспалары
Ұн, жарма, макарон өнімдерін өңдеудің физикалық әдістері
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің физикалық әдістері
Тағам химиясы
Наубайхана кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестерін автоматтандыру
Астықты қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық процестерін автоматтандыру
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің тағамдық қоспалары
Тамақ биохимиясы
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Емдік тамақтану
Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы санитария және гигиена
Бастау бизнесі
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Кондитерлік кәсіпорындардың технологиялық жабдықтары
Функционалды тағам өнімдерінің технологиясы
Ұн тарту кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
-
4 Оқу жылы
Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиясЫ
Өнеркәсіптік кәсіпорындарды жобалау
Дәнді дақылдарды өндіру технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді сараптау
Астық өңдеу өнеркәсібінің технологиясы
Астықты қайта өңдеу өндірістеріне сараптама
Дайын өнімнің сапасын бақылау және бағалау
Ұн тарту және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
Астық өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жобалау
Кәсіпорын экономикасы
Өндірісті ұйымдастыру, жоспарлау
Қайта өңдеу өндірістерінде сапа менеджменті жүйесі
Өсімдік шаруашылығының екінші реттік шикізатын өңдеу технологиясы
Нан және кондитерлік кәсіпорындарды жобалау
Азық-түлік концентратының технологиясы
Ұн тарту кәсіпорындарын жобалау
Қайта өңдеу өндірістерінде сапаны басқару
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаратылыстану-ғылыми білім негіздерін, заңдар мен әдіснамаларды, сондай-ақ өндірістік және ғылыми қызметте академиялық жазу жанрларын пайдаланады
- Технологияларды әзірлеуде кәсіби дағдыларды қалыптастырады және қолданады, дайын өнімнің шығымдылығы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестерді пайдаланады.
- Өңдеу салаларын микробиологиялық талдау саласында теориялық және практикалық білімдерін қолданады, дайын өнімді алу үшін негізгі өндірістік процестерді пайдаланады.
- Нарықтық экономика жағдайында кәсіпорынның қызметі мен басқару саласында экономикалық білімді еркін меңгерген; қайта өңдеу кәсіпорындарын жобалау саласында білімін көрсетеді
- Кәсіптік қызмет саласында құқық, экономика және кәсіпкерлік негіздерін, тіршілік қауіпсіздігі негіздерін біледі
- Нормативтік және регламенттеуші құжаттардың талаптарына, сондай-ақ ғылымның, техника мен технологияның соңғы жетістіктеріне сәйкес қайта өңдеу кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім өндіруді қамтамасыз етеді